Sindicat: Suspiciuni de fraudă la un concurs al Poliţiei de Frontieră Timişoara

Mai mulţi poliţişti de frontieră, membri ai Sindicatului Europol, spun că există suspiciuni de fraudă la concursul de trecere a agenţilor în corpul ofiţerilor, care are loc, marţi, la Poliţia de Frontieră Timişoara, după ce nu au fost lăsaţi să asiste la elaborarea subiectelor, deşi aveau aprobare.

545 afișări
Imaginea articolului Sindicat: Suspiciuni de fraudă la un concurs al Poliţiei de Frontieră Timişoara

Sindicat: Suspiciuni de fraudă la un concurs al Poliţiei de Frontieră Timişoara

Douăzeci de posturi vacante de ofiţeri de poliţie în cadrul Poliţiei de Frontieră Timişoara au fost scoase la concurs, iar marţi are loc examenul propriu-zis, fiind înscrişi aproximativ 200 de candidaţi, , transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Filialei Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin a Sindicatului Europol, Rodica Tîrnovan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că Ioan Buda, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, a fost de acord ca observatorii sindicali să fie prezenţi în toate stadiile desfăşurării examenului, implicit la elaborarea subiectelor, multiplicarea, distribuirea acestora şi respectiv desfăşurarea propriu-zisă a examenului. Însă, marţi dimineaţa, când cei patru membri de sindicat s-au prezentat la sediul Poliţiei de Frontieră Timişoara pentru a participa la elaborarea şi multiplicarea subiectelor, au fost refuzaţi.

“Vrem să sesizăm un singur aspect: nu s-a asigurat transparenţa prin neprimirea membrilor comisiei de supraveghere, care în principiu au fost acceptaţi prin dispoziţia inspectorului general, la elaborare, multiplicare şi supraveghere. În speţă, ni s-a spus să venim la ora 11.00, când se face instructajul cu participanţii la concurs. Dar pe noi ne-a interesat transparenţa elaborării subiectelor. Nu deranjam cu nimic, doar supravegheam elaborarea subiectelor, dar nu am fost lăsaţi. Preşedintele comisiei ne-a întors spatele”, a spus Rodica Tîrnovan.

Florin Stoica, un alt membru al sindicatului Europol care nu a fost lăsat să asiste la elaborarea subiectelor, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu s-a oferit nicio explicaţie în momentul în care membri desindicat au fost refuzaţi.

“Avem acreditare din partea ministrului de Interne şi acceptul inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, cu ordin de serviciu, să asistăm la elaborarea subiectelor care se vor da la desfăşurarea examenului. Am fost respinşi de către domnul Paraschiv Nelu, preşedintele comisiei de examen. Nu s-a asigurat transparenţa. Am venit de la ora 04.30 pentru a asista la elaborarea subiectelor la ora 05.00 şi am fost trimişi la plimbare fără niciun fel de explicaţie. Probabil că fiecare are omul lui, sunt puţine locuri, bătaie mare, probabil că şi preţul este pe măsură”, consideră Florin Stoica.

Reprezentanţii Sindicatului Europol spun că au sesizat Ministerul Afacerilor Interne pentru a trimite o comisie a Corpului de Control care să facă verificări la sediul Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Roxana Costache, a declarat că singurul care poate oferi explicaţii este preşedintele comisiei de examen.

“Doar preşedintele comisiei de examen poate lua decizia de a nu lăsa pe cineva în sala de examen sau nu. Momentan, acesta este în sală, iar când se termină concursul, vom reveni cu amănunte”, a spus Roxana Costache.

Concursul pentru ocuparea posturilor vacante de ofiţeri din cadrul Poliţiei de Frontieră Timişoara va începe la ora 12.00, iar candidaţii au la dispoziţie trei ore să rezolve subiectele primite. În total, au fost scoase la concurs 20 de posturi vacnate de ofiţeri, fiind înscrişi aproximativ 200 de candidaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici