Sindicate: Nu înţelegem căpoşenia premierului, care îndeamnă populaţia la nerespectarea legii

Sindicaliştii din educaţie consideră că mesajul premierului Tăriceanu, prin care cere profesorilor să fie responsabili, îndeamnă populaţia la nerespectarea legii, pentru că "Guvernul nu respectă legile şi cere negocieri pe o lege aprobată de Parlament" şi spun că nu înţeleg "căpoşenia lui".

21 afișări
Imaginea articolului Sindicate: Nu înţelegem căpoşenia premierului, care îndeamnă populaţia la nerespectarea legii

Preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne-am săturat să fim acuzaţi de toată situaţia de criză, să fim făcuţi vinovaţi de premierul Călin Popescu Tăriceanu. Mesajul său nu face decât să îndemne populaţia la nerespectarea legilor, atât timp cât ei (guvernanţii-n.r.) nu respectă legea şi ne cheamă la negocieri pe o lege deja aprobată deja de Parlament. Vrem politicieni care respectă legile, nu care le negociază", a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Potrivit lui Nistor, Executivul face o "simulare" a dialogului social şi instigă părinţii împotriva profesorilor.

La rândul său, preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că după calculele sindicaliştilor există destui bani şi pentru investiţii, dacă se acordă majorarea de 50 la sută a salariilor.

"Nu înţeleg căpoşenia primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu, care a instigat la ură de clasă toţi bugetarii împotriva profesorilor. Ar trebuie să spună că respectă legea învăţământului şi acordă educaţiei şase la sută din PIB şi astfel ar fi bani pentru majorarea de 50 la sută şi ar rămâne destui bani şi pentru investiţii", a afirmat Bobulescu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut responsabilitate din partea sindicatelor din educaţie şi a profesorilor, arătând că declanşarea grevei este o măsură greşită, că salariile nu pot fi majorate cu 50 la sută şi că nu va accepta să utilizeze fondurile destinate investiţiilor pentru salarii.

Câteva zeci de mii de cadre didactice afiliate la Federaţia "Spiru Haret" au declanşat, luni, greva de avertisment, după ce au cerut Parlamentului, într-o scrisoare deschisă, să se întrunească de urgenţă şi să respingă ordonanţa privind amânarea majorării cu 50 la sută a salariilor profesorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici