Situaţia dramatică a celor care apără oţelăriile Azovastal: ultimele zile, dacă nu ore

Trupele ucrainene baricadate în combinatul siderurgic Azovstal se confruntă cu „ultimele zile, dacă nu ore. Inamicul ne depăşeşte cu 10 la unu”, a scris pe Facebook Serhi Volina, comandantul Brigăzii 36 Marine care apără Mariupol, adăugând: „Facem apel şi îi implorăm pe toţi liderilor lumii să ne ajute. Le rugăm să folosească procedura de extracţie şi să ne ducă pe teritoriul unui stat terţ”.

4774 afișări
Imaginea articolului Situaţia dramatică a celor care apără oţelăriile Azovastal: ultimele zile, dacă nu ore

Ruşii calcă totul în picioare

„Nu ne vom depune armele”. Comandantul ultimelor forţe ucrainene de la Mariupol, într-un interviu pentru Washington Post, a anunţat că soldaţii săi nu vor renunţa, „nici când forţele ruse se apropie cu un baraj constant de foc”.

Brigada 36 Marine, ultima fortăreaţă a Ucrainei în Mariupol, a rezistat până acum, în ciuda faptului că este în mare măsură depăşită numeric: maiorul Serhi Volina a declarat că el şi soldaţii săi vor continua „să conducă operaţiuni de luptă şi să ne îndeplinească sarcinile militare. Nu ne vom depune armele”.

Soldaţii ruşi folosesc în mod constant „aviaţie, artilerie şi artilerie navală de diverse sisteme” şi încearcă să „desfăşoare acţiuni de asalt cu acoperirea tancurilor şi vehiculelor de luptă ale infanteriei”, a spus Volina, potrivit căreia în combinatul siderurgic de la Mariupol, unde soldaţi şi sute de civilii caută refugiu, cel puţin 500 de persoane sunt rănite.

„În subsol, oamenii putrezesc. Nu există droguri. Sperăm sincer că preşedintele Biden ne va asculta şi ne va ajuta să ne rezolvăm situaţia”, a adăugat Volina. „Luptăm până la capăt, dar avem foarte puţin timp la dispoziţie”, a completat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici