Situaţie alarmantă într-un judeţ din cauza COVID-19: patru focare active, peste o sută de cadre medicale infectate, mai multe secţii de spital închise

  • Creşte alarmant numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 din Galaţi.
  • Peste două sute de cazuri au fost confirmate în ultima săptămână.
  • Autorităţile vorbesc despre patru focare şi despre 125 de cadre medicale infectate.
15767 afișări
Imaginea articolului Situaţie alarmantă într-un judeţ din cauza COVID-19: patru focare active, peste o sută de cadre medicale infectate, mai multe secţii de spital închise

Situaţie alarmantă într-un judeţ din cauza COVID-19 FOTO Hepta

Situaţia devine din ce în ce mai îngrijorătoare la Galaţi. Autorităţile nu reuşesc să ţină sub control situaţia şi vorbesc despre existenţa a patru focare de COVID-19. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate la Spitalul Judeţean şi la Şantierul Naval Damen, dar probleme există şi la combinatul siderurgic Liberty şi în comuna Toflea.
 
În ceea ce priveşte situaţia de la cel mai mare spital din judeţul Galaţi, numărul cadrelor medicale testate pozitiv a ajuns, luni, la 38, la care se adaugă 9 pacienţi infectaţi cu coronavirus în timp ce se aflau internaţi.
 
Direcţia de Sănătate Publică a dispus testarea tuturor angajaţilor spitalului şi oprirea internărilor în secţiile afectate. În plus, patru secţii sunt închise pentru 48 de ore. De la începutul epidemiei, în judeţul Galaţi au fost 125 de cadre medicale infectate, cele mai mulţi fiind angajate pe poziţiile de asistenţi şi infirmieri.
 
La Galaţi, numărul persoanelor testate pozitiv COVID-19 a ajuns, luni, la 1071. Sunt 31 de cazuri noi în doar 24 de ore, ceea ce reprezintă cea mai mare creştere înregistrată în ţară. În prezent, în Galaţi nu mai există persoane în spaţiile de carantină. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici