Şoc la Cupa Mondială: Grant Wahl, jurnalist CBS, a murit timpul partidei Argentina-Olanda

Reporterul în vârstă de 49 de ani, care a fost oprit pe stadion pe 21 noiembrie pentru că purta o cămaşă curcubeu, a fost dus de urgenţă la spital, dar a murit în zori.

7085 afișări
Imaginea articolului Şoc la Cupa Mondială: Grant Wahl, jurnalist CBS, a murit timpul partidei Argentina-Olanda

Grant Wahl, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de fotbal din Statele Unite, a murit sâmbătă, la Doha, în zorii zilei, după ce s-a prăbuşit la masa presei, în timp ce „acoperea” meciul de la Cupa Mondială, de vineri seară, dintre Argentina şi Olanda. Grant Wahl avea 49 de ani.

Presa americană spune că Wahl a căzut de pe scaunul pe care îl ocupa pe arena „Lusail Iconic Stadium”, în timpul prelungirilor meciului, iar reporterii din apropierea lui au cerut ajutor.

Serviciile de urgenţă au intervenit imediat, i-au acordat ajutor de urgenţă la faţa locului, înainte de a-l transporta pe targă la spital. Ziarul american The Wall Street Journal relatează că Wahl a murit în urma unui atac de cord, probabil de epuizare fizică, după efortul-maraton care îl presupune munca de teren de la turneul final.

Era la a opta Cupă Mondială

Wahl, care acoperea a opta Cupă Mondială, a lucrat pentru canalul american CBS Sports. Luni, 5 decembrie, a scris pe site-ul său că a vizitat o clinică medicală din Qatar.

Corpul meu m-a abandonat. Trei săptămâni de somn puţin, stres mare şi multă muncă pot avea acest efect", comenta Wahl. „În noaptea meciului SUA-Ţările de Jos am simţit că partea superioară a pieptului meu preia un nou nivel de presiune şi disconfort. Nu am Covid, dar azi am fost la cabinetul medicului de la centrul media principal şi mi-au spus că probabil am bronşită. Mi-au dat o cură de antibiotice şi sirop de tuse, iar după câteva ore mă simt puţin mai bine”.

Avea probleme medicale

În podcast-ul său de joi, reporterul a adăugat că a mers din nou la clinica medicală. „Practic, am anulat tot ce plănuisem pentru joia aceasta, am dormit şi sunt puţin mai bine, dar probabil că vocea mea îmi spune că nu sunt 100%”, a spus el.

„Sper să nu tuşesc în timpul podcastului. Tuşesc mult. Toată lumea tuşeşte aici, nu doar eu, ci mulţi jurnalişti au o tuse nebună. Uneori se simte ca un zgomot”.

În timpul Cupei Mondiale, Wahl a atras atenţia internaţională după ce a spus că a fost oprit la porţile arenei. El a fost reţinut de personalul de securitate în Qatar, pe 21 noiembrie, pentru că purta o cămaşă curcubeu la un meci dintre SUA şi Ţara Galilor, sprijinind astfel drepturile comunităţii LGBT.

Jurnalistul a postat pe Twitter că a fost reţinut timp de 25 de minute pe stadionul Ahmed Bin Ali din Al Rayyan, apoi a fost eliberat.

Absolvent de Princeton

Absolvent al Princeton în 1996, Wahl a lucrat pentru Sports Illustrated din 1996 până în 2021. Acoperirea subiectele din fotbal şi din baschet. Ulterior, şi-a lansat propriul site.

Wahl a mai lucrat pentru Fox Sports, din 2012 până în 2019. A fost căsătorit cu un medic, Celine Gounder, un cunoscut specialist în boli infecţioase care a apărut de mai multe ori la televizor în timpul pandemiei de Covid-19 şi un colaborator CBS News pentru ştiri medicale.

Gounder a scris pe Twitter, vineri seara, că este „în stare de şoc” şi a mulţumit tuturor pentru sprijinul acordat soţului ei. Sports Illustrated a emis o declaraţie prin co-editorii şefi Ryan Hunt şi Stephen Cannella, care s-au declarat „şocaţi şi devastaţi de vestea decesului lui Grant”.

I-a urmărit cariera lui LeBron James

„Am fost mândri să-l numim coleg şi prieten timp de două decenii. Niciun ziarist din istoria SI nu a fost mai pasionat de sportul pe care l-a iubit şi de poveştile pe care a vrut să le spună”, se arată în comunicat.

La Sports Illustrated, Wahl a rămas în istorie cu celebra poveste de copertă „The Chosen One” despre LeBron James, în 2002, când James era student în anul 2 la St. Vincent-St. Mary High din Akron, Ohio.

„Este o pierdere tragică”, a comentat vedeta baschetului american. Şi federaţia americană, S.U.A. Soccer, a emis o declaraţie, vineri seară, pe reţele sociale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici