SOLIDARITATE   Preoţii din Galaţi s-au pus în slujba oamenilor, pe timp de pandemie. Ce fac aceştia?

  • Persoanele nevoiaşe din Galaţi primesc zilnic pachete cu alimente de la reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos
  • Totodată, preoţii şi sociologii oferă sfaturi şi îi ajută pe copii la teme.
3485 afișări
Imaginea articolului Preoţii din Galaţi s-au pus în slujba oamenilor, pe timp de pandemie. Ce fac aceştia?

#SOLIDARITATE Preoţii din Galaţi s-au pus în slujba oamenilor, pe timp de pandemie. Ce fac aceştia?

Sute de persoane nevoiaşe sau izolate la domiciliu, copii şi bătrâni din Galaţi, primesc zilnic pachete cu alimente de la reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos şi de la asociaţiile partenere. Pe lângă hrană, preoţii şi sociologii oferă sfaturi şi îi ajută pe copii la teme.
 
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunărea de Jos au iniţiat, în ultima perioadă, numeroase acţiuni de ajutorare a persoanelor sărace, bolnave, singure şi izolate din cauza epidemiei de COVID-19. Pe lângă activităţile obişnuite, derulate prin intermediul cantinelor bisericilor, preoţii transportă alimente direct la domiciliul persoanelor care au nevoie.
 
În diferite zone din oraş şi în zonele rurale preoţii şi ceilalţi angajaţi ai parohiilor distribuie pachete, totul cu respectarea normelor de siguranţă. În cele mai multe cazuri, preoţii sunt ajutaţi de voluntarii unor asociaţii şi câteodată se apelează la generozitatea oamenilor cărora li se recomandă să doneze bani şi alimente pentru campaniile în derulare.
 
În cadrul Parohiei Sfântul Spiridon din Galaţi au fost organizate trei puncte de colectare pentru alimente neperisabile, medicamente şi materiale igienico-sanitare. Pachetele sunt distribuite în mai multe etape direct la uşa beneficiarilor.
 
„Am iniţiat o colectă de alimente neperisabile, medicamente şi materiale igienico-sanitare pentru credincioşii din parohie, izolaţi din cauza epidemiei de COVID-19. Programul constă într-o colectă de aceste produse, am afişat acest program la fiecare scară din parohie şi am venit în ajutorul credincioşilor, am organzizat trei puncte de colectare", a declarat Robert Tiber, preşedintele Asociaţiei Multifuncţionale Filantropice Sfântul Spiridon din Galaţi.
 
În aceeaşi parohie, 70 de copii sunt ajutaţi la teme şi sunt monitorizaţi de specialişti. Este vorba despre beneficiarii centrului de zi organizat în cadrul parohiei. Doi instructori de educaţie le oferă sprijin în efectuarea temelor cu ajutorul platformelor online şi le organizează diferite activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber în casă. De asemenea, cei 70 de copii primesc pachete cu hrană care sunt repartizate din două în două săptămâni, astfel încât să se reducă riscul propagării epidemiei.
 
„În privinţa serviciului de masă, copiii nu mai vin la noi, ţinem legătura pe internet. Am venit în sprjinul lor şi le-am pregătit pachete de hrană rece, alternativ le dăm şi hrană caldă. Dar am considerat că e mai bine să-i chemăm mai rar pe părinţii lor şi le dăm aceste produse pentru 15 zile. Le-am pregătit şi materialele igienico-sanitare de care au nevoie în această perioadă", a precizat Robert Tiber.
 
Valoarea totală a ajutoarelor acordate este de aproximativ 16.000 lei lunar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici