Sorin Cîmpeanu, despre elevul eliminat din Evaluarea Naţională: I-a sunat telefonul în sala de examen. Regretabil

Elevul care a fost eliminat de la proba de Limba Română a Evaluării Naţionale are cerinţe educaţionale speciale, însă i-a sunat telefonul în sala de examen, precizează ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care pledează pentru respectarea strictă a regulilor.

10464 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu, despre elevul eliminat din Evaluarea Naţională: I-a sunat telefonul în sala de examen. Regretabil

Sorin Cîmpeanu, despre elevul eliminat din Evaluarea Naţională: I-a sunat telefonul în sala de examen. Regretabil

„Este absolut regretabil, însă respectarea regulilor este datoria oricărui participant la examenul naţional. Din păcate, da, este vorba de un elev cu cerinţe educaţionale speciale care a intrat cu telefonul în examen. Voit sau nevoit, este absolut regretabil. Sunt trist pentru lucrul ăsta”, spune Sorin Cîmpeanu despre elevul eliminat din Evaluarea naţională.

El precizează, însă, că elevul se va putea prezenta la următoarele examene.

„Elevul se poate prezenta la proba de matematică. I se va lua în calcul şi nota pe care o va obţine la această probă. (...) Acestui elev i-a sunat telefonul în sala de examen”, spune preşedinta comisiei naţionale, care precizează că la intrarea în sală elevii au parte de un instructaj cu regulile impuse.

„Respectarea regulilor trebuie să fie clară. Este unul dintre motivele pentru care suntem unde suntem, tocmai din cauza flexibilităţii respectării regulilor. O spun eu şi o asum”, conchide Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici