Sorin Oprescu l-a demis pe arhitectul şef al Capitalei, Adrian Bold

Primarul general Sorin Oprescu l-a demis, joi, pe arhitectul şef al Capitalei, Adrian Bold, în urma raportului Comisiei de disciplină a municipalităţii care a analizat cazul acestuia.

210 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu l-a demis pe arhitectul şef al Capitalei, Adrian Bold

Sorin Oprescu l-a demis pe arhitectul şef al Capitalei, Adrian Bold (Imagine: Mediafax Foto)

Comisia de disciplină a municipalităţii a propus, joi, demiterea arhitectului şef al Capitalei, Adrian Bold, după ce, în şedinţa care a avut loc în urmă cu câteva ore, acesta a fost audiat în privinţa sesizărilor primite şi a raportului privind activitatea sa.

În urma raportului Comisiei de disciplină, primarul Sorin Oprescu a semnat decizia de eliberare din funcţia de arhitect şef al Capitalei a lui Adrian Bold.

Autorităţile municipale precizează, într-un comunicat de presă, că decizia privind demiterea lui Adrian Bold din funcţia de arhitect şef al Capitalei intră în vigoare în data de 21iulie.

Potrivit comunicatului citat, primarul Capitalei a dispus începerea procedurilor de predare-primire a tuturor proiectelor gestionate de Adrian Bold.

Conform unor surse din cadrul Primăriei, sesizările pentru care Bold a fost chemat în faţa Comisiei de disciplină a municipalităţii vizează prejudicierea instituţiei cu circa 300.000 de dolari, faptul că ar fi aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în baza sportivă Spartac din sectorul 3 al Capitalei, precum şi faptul că ar fi întârziat nemotivat la serviciu.

Comisia de disciplină a municipalităţii a analizat, joi, raportul privind activitatea arhitectului şef al Capitalei, Adrian Bold, precum şi sesizările înregistrate referitoare la anumite nereguli în îndeplinerea obligaţiilor de serviciu.

Sorin Oprescu declara, la sfârşitul lunii mai, în cadrul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social, că, în cazul în care va deveni primar, îi va transmite arhitectului şef al Capitalei, Adrian Bold, să părăsească funcţia.

Oprescu a spus că, dacă va câştiga alegerile pentru Primăria Bucureştiului, va organiza concursuri pentru toate posturile de directori din cadrul Primăriei. Întrebat dacă şi postul de arhitect şef intră în această categorie, Oprescu a răspuns: "Am să îl rog frumos pe domnul Bold să mă lase şi să plece în treaba lui".

Adrian Bold este arhitect şef al Capitalei din 1997. El a condus comisia care avizează planurile urbanistice zonale şi de detaliu din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici