Sorin Roşca Stănescu îl dă în judecată pe Videanu

Sorin Roşca Stănescu a declarat pentru MEDIAFAX că va face plângere penală in rem, prin care va solicita să se investigheze situaţia înregistrării legate de preşedintele ANI Cătălin Macovei, şi că îl va da în judecată pe Adriean Videanu, pentru că ar fi afirmat că a fost şantajat de jurnalist.

23 afișări
Imaginea articolului Sorin Roşca Stănescu îl dă în judecată pe Videanu

Sorin Roşca Stănescu îl dă în judecată pe Videanu (Imagine: Mediafax Foto)

"Am decis azi (joi, 12 noiembrie, nr.) să fac plângere penală in rem, prin care solicit să se investigheze ce este cu această înregistrare şi, de asemenea, îl dau în judecată pe domnul Adriean Videanu pentru că şi-a permis ieri (miercuri, 11 noiembrie, nr.) să spună, la un post de televiziune, că l-am şantajat. A făcut această afirmaţie la Realitatea TV, în direct. A spus că eu l-am şantajat pe el", a spus Sorin Roşca Stănescu.

El a precizat că, vineri, o să posteze pe site-ul său o înregistrare şi o stenogramă a ultimei întâlniri pe care a avut-o cu Adriean Videanu, înregistrarea fiind făcută cu permisiunea prim-vicepreşedintelui PDL.

Totodată, Roşca Stănescu spune că este posibil ca înregistrarea discuţiilor cu Macovei să fi fost făcută chiar de şeful ANI, la fel cum presupune şi Bogdan Chirieac.

"Eu cred că este posibil ca aşa să stea lucrurile. Este plauzibil ca domnul Macovei, dată fiind şi funcţia sa, să fi crezut că urmează să fie ameninţat sau şantajat şi să-şi fi propus să facă o înregistrare (...) în eventualitatea de a o face publică", a mai afirmat Roşca Stănescu, precizând că este posibil ca Macovei "să fi mers la DNA sau la un serviciu" pentru a i se prinde pe corp această aparatură de înregistrat.

"Problema este alta. Aceste lucruri s-au întâmplat acum două luni, indiferent cine a făcut înregistrarea (...) avea obligaţia să sesizeze imediat Parchetul şi ar fi trebuit să fiu chemat şi să se declanşeze cercetarea penală împotriva mea. Acest lucru nu s-a produs, această înregistrare este scoasă din motive clar electorale, cu intenţia de a se închide gura a doi ziarişti care se pronunţă împotriva unui candidat, domnul Traian Băsescu", a afirmat Sorin Roşca Stănescu.

Noi stenograme referitoare la întâlnirea Roşca Stănescu-Chirieac-Macovei au apărut, joi, în presă, de această dată discuţiile având loc între preşedintele ANI şi jurnalistul Bogdan Chirieac, atât înaintea, cât şi după întrevederea cu Sorin Roşca Stănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici