Soţia arhitectului şef din Şelimbăr, acuzat de luare de mită, a demisionat din USR

Soţia arhitectului şef al comunei Şelimbăr, acuzat că a condiţionat semnarea unor acte de primirea unor sume de bani, a demisionat, în urma scandalului, din USR. Ea deţinea până acum funcţia de vicepreşedinte USR Şelimbăr.

830 afișări
Imaginea articolului Soţia arhitectului şef din Şelimbăr, acuzat de luare de mită, a demisionat din USR

Sursă foto: oradesibiu.ro

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, corespondentului MEDIAFAX, soţia arhitectului şef al comunei Şelimbăr, Radu Horotan, acuzat că a condiţionat semnarea unor avize de primirea unor sume de bani prin intermediul cabinetului soţiei, a demisionat.

„Anunţăm oficial că doamna Cristina Horotan, membru USR Şelimbăr, şi-a dat demisia din Uniunea Salvaţi România şi, implicit, din toate funcţiile deţinute. Partidul nostru va susţine necondiţionat principiile privind justiţia. La intrarea în partid, fiecare membru este verificat din punct de vedere al integrităţii şi fiecare viitor membru dă o declaraţie pe propria răspundere că nu are fapte sub incidenţa legii penale", se arată în comunicatul citat.

Potrivit procurorilor, Cristina Horotan ar fi ştiut de activitatea soţului său şi ar fi conlucrat cu acesta, primind mita la cabinetul său de arhitectură.

După audieri, instanţa a decis, vineri, cercetarea sub control judiciar a arhitectului Radu Horotan.

Procurorii susţin că funcţionarul a condiţionat unui dezvoltator imobiliar avizarea favorabilă a unor acte pentru autorizaţii de construire cu semnarea unor contracte de prestări servicii cu o anumită societate de arhitectură, condusă de complicele său şi faptic de către el şi soţia sa.

Funcţionarul a obţinut astfel 3.500 de euro. Acelaşi funcţionar este bănuit că a avizat documentaţii de arhitectură întocmite pentru 2 dezvoltatori imobiliari de către societatea de arhitectură condusă faptic de el şi soţia sa, obţinând astfel bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici