Spitalul "Floreasca" a trimis actele medicale cerute în cazul Sorin Ovidiu Vîntu

Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Bucureşti a transmis, în urmă cu o zi, copii după actele medicale cerute de judecători în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Bogdan Opriţa.

23 afișări
Imaginea articolului Spitalul "Floreasca" a trimis actele medicale cerute în cazul Sorin Ovidiu Vîntu

Spitalul "Floreasca" a trimis actele medicale cerute în cazul Sorin Ovidiu Vîntu (Imagine: Mediafax Foto)

La unitatea sanitară a fost primită, marţi, o adresă de la instanţă prin care se solicitau copii după actele medicale ale pacientului, a spus Opriţa.

Reprezentanţii unităţii sanitare au transmis, tot marţi, aceste copii, fiind vorba despre acte medicale "ale momentului", potrivit sursei citate.

Opriţa a precizat că la spital nu au venit procurori sau reprezentanţi din partea instanţei judecătoreşti, fiind primită doar o adresă cu cererea respectivă.

Întrebat dacă Sorin Ovidiu Vîntu ar putea să mai rămână în spital, medicul a răspuns că o decizie va fi luată de medicul curant şi de pacient.

Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că procurorii verifică actele medicale ale lui Sorin Ovidiu Vîntu din zilele în care acesta a lipsit de la procesul în care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Verificarea are loc în condiţiile în care lipsa lui Sorin Ovidiu Vîntu de la termenele din procesul său este "insuficient motivată".

Sorin Ovidiu Vîntu a fost internat, luni după-amiază, la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală. Omul de afaceri trebuia să se prezinte, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost citat pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind rambursarea ilegală de TVA în cazul unor motoare cumpărate de la UCM Reşiţa.

Totodată, marţi a avut loc la Tribunalul Bucureşti un nou termen în procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru favorizara lui Nicolae Popa. Vîntu nu s-a prezentat la instanţă, iar avocaţii acestuia au prezentat judecătorului acte medicale din care rezultă că omul de afaceri a suferit o "fractură rotuliană dreaptă", motiv pentru care a fost internat la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală.

Mai mult, Vîntu a transmis, prin avocaţii săi, şi o cerere de a i se ridica interdicţia de a părăsi ţara, pentru a putea merge să se opereze, pentru fractura la genunchi, la clinica din Viena unde anterior a fost operat la inimă. Avocaţii au argumentat intenţia clientului lor de a merge la clinica din Viena prin faptul că operaţia la genunchi va necesita "cu siguranţă" anestezierea lui Sorin Ovidiu Vîntu, care are probleme cardiace.

Tribunalul Bucureşti a amânat, marţi, pentru 15 februarie, judecarea procesului lui Sorin Ovidiu Vîntu, după ce a luat act că acesta este internat în spital. Instanţa a decis ca tot atunci să fie discutată şi cererea a lui Sorin Ovidiu Vîntu privind încuviinţarea plecării sale, "pentru măcar şapte zile", la Viena, pentru operaţie, precum şi de efectuare a unei expertize medico-legale.

Sorin Ovidiu Vîntu spunea, într-un comunicat remis, în 19 ianuarie, în replică la un articol de presă, că în urmă cu două zile suferise un accident - o triplă fractură la rotulă care îl imobilizează la pat vreme de trei săptămâni, perioadă în care este programat un termen al procesului său. Omul de afaceri a reacţionat la un articol de presă care sugera că la termenul din 25 ianuarie al procesului său va invoca motive medicale pentru a nu se prezenta la instanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici