SRI dezaprobă atragerea instituţiei "în dezbaterile recente, care duc la dezinformare"

SRI a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, ca reacţie la declaraţiile liderului PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, că dezaprobă încercările de atragere a Serviciului în dezbaterile recente care duc la dezinformarea cetăţenilor prin introducerea pe agenda publică a unor piste false cu substrat electoral.

21 afișări
Imaginea articolului SRI dezaprobă atragerea instituţiei "în dezbaterile recente, care duc la dezinformare"

SRI dezaprobă atragerea instituţiei "în dezbaterile recente, care duc la dezinformare" (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Reiterăm faptul că SRI nu este, nu a fost şi nu va fi implicat în activităţi cu conotaţii politice. Instituţia noastră acţionează în baza principiului echidistanţei politice şi al profesionalismului. Informaţiile sunt puse doar la dispoziţia beneficiarilor legali, pe probleme ce ţin de responsabilităţile acestora, în strictă respectare a reglementărilor în vigoare", menţionează Serviciul Român de Informaţii.

SRI arată că normele instituite la nivelul Serviciului nu permit ofiţerilor de informaţii să desfăşoare activităţi în afara cadrului legal.

"În acest context, dezaprobăm încercările de atragere a SRI în dezbaterile recente care nu fac decît să producă o dezinformare a cetăţenilor prin introducerea pe agenda publică a unor piste false cu substrat electoral", mai apreciază Serviciul Român de Informaţii, prin intermediul Biroului de Presă al instituţiei.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, că datele despre fratele lui Traian Băsescu au fost furnizate de SRI, nu de "Doi şi un sfert", el arătând că "s-a dorit" să se puna mâna pe arhiva "Doi şi un sfert", unde e vorba de "fetiţa EBA", care "se încinge" din când în când".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici