SRI: Patru spitale afectate de ransomware BadRabbit. Pentru a opri infecţia e suficient orice antivirus

SRI anunţă că 4 spitale sunt afectate de atacul cibernetic din Bucureşti, Alba, Huşi, Dorohoi şi Cărbuneşti, iar o echipă se deplasează către unitatea din Capitală pentru analiză. SRI anunţă că pentru a opri atacul e nevoie de orice antivirus recunoscut, infecţia bazându-se pe păcălirea utilizatorului.

1029 afișări
Imaginea articolului SRI: Patru spitale afectate de ransomware BadRabbit. Pentru a opri infecţia e suficient orice antivirus

SRI: Patru spitale afectate de ransomware BadRabbit. Pentru a opri infecţia e suficient orice antivirus

„Din datele pe care le deţinem până acum, urmare a semnalărilor primite de CERT-RO la numărul special 1911 şi transmise mai departe către Centrul Naţional Cyberint, am constatat că sunt afectate de ransomware-ul BadRabbit patru spitale: „Victor Babeş” - Bucureşti, Huşi, Dorohoi şi Cărbuneşti”, informează reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit sursei citate, o echipă a Centrului Naţional Cyberint a se îndreaptă spre Spitalul „Victor Babeş” pentru a analiza situaţia şi a ridică „artefactele care ne permit să înţelegem cum are loc infecţia şi ce măsuri trebuie luate pentru a o opri”.

Din analizele preliminare efectuate reise faptul că pentru oprirea infecţiei este suficientă instalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu.

„Cel mai probabil infecţia se bazează pe inginerie socială (păcălirea utilizatorului) şi nu pe exploatarea unei vulnerabilităţi (slăbiciuni) a sistemului. Ransomware-ul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de care orice produs antivirus clasic”, mai spune SRI.

SRI anunţă că sistemele informatice ale spitalelor afectate de atacuri nu aveau antivirus

Sistemele informatice din spitalele afectate de atacurile cibernetice nu erau protejate de antivirus, informează reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii, care subliniază că încă sunt efectuate analize pentru a identifica cu exactitate tipul de ransomware.

Specialiştii efectuează verificări pentru a identifica tipul de ransomware care a cauzat atacurile cibernetice asupra mai multor spitale, deoarece există posibilitatea ca acesta să nu fie Badrabbit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, niciun sistem informatic al spitalelor afectate nu avea instalat antivirus.

Patru spitale sunt afectate de atacul cibernetic. Specialiştii anunţau, iniţial, unităţi din Bucureşti, Huşi, Dorohoi şi Cărbuneşti, însă ulterior au revenit şi au precizat că nu este vorba despre spital din Cărbuneşti, ci din Alba.

O echipă s-a deplasat către Spitalul „Victor Babeş” din Capitală (unul dintre cele afectate) pentru analiză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sri,
atacuri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici