STAN PLATT va primi Ordinul Imperiului Britanic. Povestea britanicului DECORAT de REGINA ELISABETA a II-a pentru serviciile aduse copiilor români cu dificultăţi

Preşedintele fundaţiei "Light Into Europe", Stan Platt, va primi Ordinul Imperiului Britanic de la regina Elisabeta a II-a pentru serviciile aduse copiilor şi tinerilor cu deficienţe de vedere din România, informează un comunicat al Ambasadei Regatului Unit, remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

361 afișări
Imaginea articolului STAN PLATT va primi Ordinul Imperiului Britanic. Povestea britanicului DECORAT de REGINA ELISABETA a II-a pentru serviciile aduse copiilor români cu dificultăţi

Stan Platt primeşte Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii aduse copiilor români cu dificultăţi (Imagine: Shutterstock)

"Din 1986 Stan Platt promovează imaginea Marii Britanii în Europa prin fundaţia 'Light Into Europe'. Programul fundaţiei a contribuit semnificativ la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor cu deficienţe de vedere din România. Stan a jucat un rol important în schimbarea atitudinii societăţii faţă de persoanele cu dizabilităţi, îmbunătăţind gradul de conştientizare asupra drepturilor lor şi ajutându-i să ducă o viaţă cât mai independentă", se spune în comunicatul ambasadei britanice.

Platt a conceput şi dezvoltat primul program cu "câini ghizi pentru persoane cu deficienţe de vedere din România" şi strategia de reproducere pentru a asigura următoarea generaţie de câini-ghizi.

"Să faci parte din lista de onoruri a celor care primesc un OBE în anul Jubileului Reginei este într-adevăr o mare onoare. Este recunoaşterea realizărilor remarcabile pe care echipa mea şi cu mine le-am avut pe durata ultimilor ani. Accept OBE-ul cu mândrie şi cu convingerea de a continua să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi", a declarat Stan Platt, citat în comunicatul ambasadei.

Stan Platt trăieşte în România, fiind un "membru foarte respectat" al comunităţii britanice de aici, după cum notează pe blog-ul său ambasadorul Martin Harris, care elogiază activitatea lui Platt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici