VIDEO  Stare de urgenţă în New York din cauza inundaţiilor

  • A fost declarată stare de urgenţă în oraşul New York, deoarece furtunile puternice au provocat inundaţii foarte mari.
  • Multe dintre reţelele de metrou, străzile şi autostrăzile din oraş au fost inundate.
  • Cel puţin un terminal al aeroportului LaGuardia a fost închis vineri, conform BBC.
824 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă în New York din cauza inundaţiilor

Stare de urgenţă în New York din cauza inundaţiilor

„Aceasta este o furtună periculoasă, care pune în pericol viaţa”, a declarat guvernatorul Kathy Hochul.

„Declar stare de urgenţă în tot oraşul New York, Long Island şi în Hudson Valley din cauza precipitaţiilor extreme pe care le vedem în întreaga regiune”, a declarat guvernatoarea Hochul pe X.

Ea i-a îndemnat pe oameni să ia măsuri pentru a fi în siguranţă şi „să nu încerce niciodată să călătorească pe drumuri inundate”.

Nu au fost raportate decese sau răniri grave.

Starea de urgenţă a fost declarată şi în oraşul Hoboken din New Jersey, situat chiar peste râul Hudson, de cealaltă parte a oraşului New York.

În New York, primarul Eric Adams, a avertizat populaţia că este un moment de „vigilenţă sporită şi prudenţă extremă”, deoarece a fost instituită starea de urgenţă.

„Unele dintre metrourile noastre sunt inundate şi este extrem de dificil să te deplasezi în oraş”, a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Vineri seară, Adams a declarat pentru CBS, partenerul BBC în SUA, că au avut loc 15 salvări din maşini şi trei salvări din apartamente de la demisol.

Inundaţiile au provocat perturbări majore în reţeaua de metrou din New York şi în serviciul feroviar de navetişti Metro North, potrivit Agenţiei Metropolitane de Transport. Unele linii de metrou au fost suspendate în totalitate, iar multe staţii au fost închise.

În Mamaroneck, o suburbie a comitatului Westchester la nord de oraş, oficialii de urgenţă au folosit plute gonflabile pentru a salva persoane prinse de inundaţii în clădiri, potrivit Reuters.

Imagini şi înregistrări video au arătat oameni care se bălăceau prin apa care le ajungea până la genunchi, în timp ce străzile şi metrourile au fost afectate de ploile abundente. Mai multe videoclipuri postate pe reţelele de socializare păreau să arate cum apa se revarsă din tavanul şi pereţii staţiilor de metrou şi pe platformele inundate.

În South Williamsburg, în Brooklyn, muncitorii au trecut prin apă până la genunchi în timp ce încercau să desfunde un canal de scurgere, în timp ce pe acolo pluteau cartoane şi alte resturi.

Un locuitor, Kelly Hayes, a declarat pentru BBC că a estimat că pagubele provocate de inundaţii la barul şi bucătăria sa din cartierul Gowanus s-ar situa între 25.000 şi 30.000 de dolari.

Terminalul A al aeroportului La Guardia a fost închis din cauza inundaţiilor, au anunţat autorităţile.

Pasagerii au fost sfătuiţi să se informeze la compania aeriană înainte de a călători.

Departamentul de Poliţie din New York a anunţat, de asemenea, închiderea mai multor drumuri şi a precizat că a fost trimisă Garda Naţională.

În altă parte, traficul a fost blocat, deoarece apa s-a ridicat deasupra anvelopelor maşinilor pe o porţiune din FDR Drive - un drum important din partea de est a Manhattanului.

Oraşul New York a avut cel mai umed septembrie din 1882, potrivit datelor Serviciului Naţional de Meteorologie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici