Starea bărbatului împuşcat în cap de poliţişti este foarte gravă, glonţul nu a putut fi scos

Starea bărbatului împuşcat în cap de un poliţist, miercuri, după ce a fost prins la furat alături de alte patru persoane este foarte gravă, medicii neputând extrage glonţul, a declarat purtătorul de cuvât al Spitalului "Floreasca", Bogdan Opriţa.

46 afișări
Imaginea articolului Starea bărbatului împuşcat în cap de poliţişti este foarte gravă, glonţul nu a putut fi scos

Starea bărbatului împuşcat în cap de poliţişti este foarte gravă, glonţul nu a putut fi scos (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Este în stare foarte gravă. Medicii nu au reuşit să scoată glonţul care s-a oprit într-un os. Sunt leziuni severe", a spus medicul, pentru MEDIAFAX.

Opriţa a adăugat că prognosticul în cazul pacientului este rezervat.

Bărbatul a fost surprins de o patrulă în timp ce, împreună cu alţi patru suspecţi, luau un laptop şi alte lucruri dintr-o dubiţă cu număr de înmatriculare francez. Poliţiştii au chemat întăriri, iar în încercarea de a-i opri pe hoţi care au fugit cu maşina, ei au tras în roţi, au declarat surse oficiale.

Un glonţ, din cele 16 trase, a ricoşat în ceafa unuia dintre urmăriţi, au spus sursele citate, însă până la efectuarea unei expertize balistice, care să clarifice situaţia, sunt luate în considerare doar afirmaţiile autorilor.

Victima a fost transportată la Spitalul "Floreasca", în comă profundă. Rănitul a fost operat, dar medicii nu au putut să scoată glonţul.

Ceilalţi patru bărbaţi, care au reuşit să fugă s-au baricadat iniţial într-o casă locuită. Ulterior, ei au reuşit să fugă, probabil în pădure.

Investigaţiile privind împrejurările în care bărbatul a fost împuşcat în ceafă de poliţist au fost demarate de Parchetul Tribunalului Bucureşti, dar ancheta a fost preluată ulterior de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, condusă de procurorul şef Marius Iacob.

Mai mulţi martori oculari au fost audiaţi, miercuri seară în acest caz, dar identitatea hoţilor nu a fost stabilită.

Marius Iacob a spus că ancheta de la Afumaţi vizează două aspecte, respectiv modul în care poliţiştii au folosit armamentul din dotare pentru a-i opri pe cei cinci suspecţi şi circumstanţele în care suspecţii au comis furtul iar apoi au fugit de poliţişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici