Starea elevului bucureştean infectat cu AH1N1 este bună, copilul nu e internat

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", a declarat, joi, că starea clinică a elevului bucureştean în cazul căruia a fost confirmată infectarea cu gripa AH1N1 este bună şi că acesta nu este spitalizat, urmând să se vadă dacă se va impune sau nu internarea lui.

21 afișări
Imaginea articolului Starea elevului bucureştean infectat cu AH1N1 este bună, copilul nu e internat

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" (Imagine: Răzvan chiriţă/Mediafax Foto)

Streinu Cercel a spus că este vorba despre un copil de nouă ani.

Managerul Institutului "Matei Balş" a precizat că s-a decis închiderea pentru şapte zile a clasei unde învăţa elevul respectiv.

Referindu-se la starea clinică copilului, Streinu Cercel a spus că aceasta este bună, că nu pune probleme medicale deosebite.

Medicul a adăugat că elevul este acasă şi că se va vedea dacă se impune sau nu internarea.

În acest caz a început ancheta epidemiologică. De asemenea, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale va trimite o echipă la unitatea de învăţământ pentru a face dezinfecţie în clasă şi pe coridoare.

Primul caz de gripă AH1N1 înregistrat într-o unitate de învăţământ din Bucureşti a fost confirmat la Şcoala nr. 146 din cartierul Panduri. Cazul a fost descoperit de medicul şcolar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici