Stolojan către Boc: concediul fără plată e “cea mai proastă măsură”

Fostul premier Theodor Stolojan, în prezent auroparlamentar PDL, a declarat, pentru cotidianul "Gândul", că măsura Guvernului Boc prin care bugetarii au fost obligaţi să îşi ia concediu fără plată "este cea mai proastă măsură".

16 afișări
Imaginea articolului Stolojan către Boc: concediul fără plată e “cea mai proastă măsură”

Stolojan către Boc: concediul fără plată e “cea mai proastă măsură” (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Cred că este cea mai proastă măsură. S-a ajuns însă la scadenţă, n-ai ce-i face. Dacă reduci programul de lucru cu 10 zile peste tot, adică le dai un salariu cu circa 30% mai mic, descurajezi angajaţii. Va trebui făcută o analiză concretă a fiecărui sector şi luate măsuri, fie de restrângere a numărului de angajaţi, fie de extindere, acolo unde este cazul, cum ar fi în sistemul sanitar sau în educaţie", a declarat fostul premier.

Citeşte mai multe despre cum vede fostul premier Stolojan măsurile luate de Guvernul Boc în contextul crizei economice pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici