Streinu-Cercel: La "Matei Balş" mai sunt internate 18 persoane

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni, că la Institutul "Matei Balş" din Capitală mai sunt internate 18 persoane, dintre cele 40 diagnosticate cu gripă AH1N1, fiind externate persoanele care nu prezentau niciun pericol.

30 afișări
Imaginea articolului Streinu-Cercel: La "Matei Balş" mai sunt internate 18 persoane

Streinu-Cercel: La "Matei Balş" mai sunt internate 18 persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primele externări au fost făcute, duminică seară, fiind vorba de persoane din Bucureşti. Ulterior, au fost externate persoane din provincie.

Hotelul Sinaia din staţiunea Sinaia a fost complet închis, duminică seară, după ce 40 de turişti, români şi străini, au fost depistaţi cu virusul AH1N1, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Toţi cei 40 de turişti diagnosticaţi cu gripă AH1N1 au fost internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală, boala fiind transmisă de o turistă din Portugalia, care timp de 48 de ore de la confirmarea bolii a refuzat internarea, a spus secretarul de stat în MS Adrian Streinu Cercel.

Acesta a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că cei 40 de turişti au fost internaţi la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, cu forme medii şi severe de gripă AH1N1.

Ceilalţi turişti, români şi străini, cazaţi la Hotelul Sinaia, care nu au avut manifestări clinice de gripă AH1N1, au plecat din unitatea hotelieră, dar sunt în supravegherea autorităţilor sanitare din localităţile de domiciliu, a precizat Streinu Cercel.

Directorul adjunct al Hotelului Sinaia, Marian Schwartz, a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX, că toţi cei 40 de turişti participau la un congres internaţional al studenţilor la Drept în anii III şi IV, congres la care au fost prezenţi studenţi din 31 de ţări europene.

Cei 40 de turişti din Sinaia diagnosticaţi cu gripă AH1N1 au petrecut o săptămână în această staţiune, iar toate obiectivele pe care aceştia le-au vizitat au intrat de urganţă în proces de dezinfecţie, au anunţat reprezentanţii Primăriei din localitate, citaţi de corespondentul MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici