Stroe: În satul Ichimeni din judeţul Botoşani s-au format "ziduri de zăpadă", iar pe Bistriţa zăpoare

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat că duminică mai erau trei sate izolate din cauza zăpezii în judeţul Botoşani, însă satul Ichimeni este cel cu probleme, în sensul că s-au format "ziduri de zăpadă", dar utilaje acţionează astfel încât până la ora 18.00 să fie deblocate drumurile.

297 afișări
Imaginea articolului Stroe: În satul Ichimeni din judeţul Botoşani s-au format "ziduri de zăpadă", iar pe Bistriţa zăpoare

Stroe: Satul Ichimeni, din judeţul Botoşani, este cu probleme, s-au format "ziduri de zăpadă" (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Radu Stroe a spus că, potrivit estimărilor, în următoarele zile nu se întrevăd probleme meteorologice, nu mai sunt şi nu vor fi zone sub avertizări.

Ministrul a menţionat că au fost salvate două persoane din judeţele Alba şi Vaslui, însă probleme privind intervenţiile autorităţilor sunt în judeţul Botoşani, unde a nins puternic în ultima săptămână, astfel că o comunitate de 191 de persoane din satul Ichimeni este izolată.

Radu Stroe a precizat că se intervine cu freze, două-trei rupându-se, întrucât s-au format ziduri de zăpadă cu pereţi foarte groşi.

Ministrul a precizat că până la ora 16.00, cel târziu 18.00, situaţia să se rezolve în acest sat.

Întrebat câte sate din Botoşani sunt izolate, Stroe a spus că trei, însă cel mai problematic este Ichimeni, în celelalte putându-se circula cu tractoare, maşini 4X4, mai puţin cu autoturisme.

Totodată, Stroe a spus că sunt "dopuri" pe două drumuri judeţene, respectiv pe DJ 292 (la Dealul Crucii) şi DJ 94C, dar că se estimează ca duminică să se deblocheze.

Pe de altă parte, ministrul Internelor a precizat că în judeţul Neamţ, pe râul de Bistriţa s-a format "fenomen de zăpor", dar specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătiţi să intervină, inclusiv să dinamiteze greaţa, pentru a nu se crea presiune prea mare pe râu.

Radu Stroe a precizat că până în 26 decembrie, în fiecare zi, un membru al Guvernului va informa despre situaţia din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici