Studenţii de la FJSC vor avea o emisiune radio la Bucureşti FM. Generaţia Z va fi on-air începând din 9 septembrie 2022

  • Studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti vor avea, din această toamnă, o emisiune a lor la radio. Postul Bucureşti FM, staţie a radioului public, le-a oferit studenţilor FJSC o oră de emisie începând cu grila de toamnă 2022.
  • Astfel, emisiunea Generaţia Z va fi difuzată pe 98,3 FM începând din 9 septembrie 2022, în fiecare vineri seară, în intervalul orar 21:00-22:00.
182 afișări
Imaginea articolului Studenţii de la FJSC vor avea o emisiune radio la Bucureşti FM. Generaţia Z va fi on-air începând din 9 septembrie 2022

Studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a UB vor avea o emisiune radio la Bucureşti FM. Generaţia Z va fi on-air începând din 9 septembrie 2022

15 studenţi ai Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti sunt implicaţi în acest proiect, iar prima grupă a început deja lucrul sub coordonarea realizatorului Eugen Vrabie.

„Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării este o facultate cu profil aplicativ, astfel că studenţii au nevoie atât de laboratoare moderne unde să studieze ori săli de curs adecvate nevoilor actuale ale profesiei, cât şi de o mai mare apropiere de mediul profesional, nu doar la modul individual, ci instituţional. Parteneriatul pe care l-am iniţait cu postul public de radio oferă studenţilor oportunitatea de a performa la o staţie care cultivă jurnalismul de calitate. Eu însumi mi-am început activitatea în presă la postul public de radio, instituţie media unde studenţii vor însuşi şi practica valorile profesiei”, a remarcat conf. univ. dr. Antonio Momoc, decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti.

În plus, directorul Bucureşti FM, Flavia Voinea a declarat: „Cred cu tărie că practica în presă este esenţială. Teoria este foarte importantă, dar trebuie dublată de o activitate susţinută în viaţa reală. Întâlnirea cu microfonul este o magie, iar studenţii care au şansa acestei întâlnirii încă din primii ani de facultate sunt avantajaţi.  Lucrul într-o redacţie, presiunea timpului, scrisul pentru online, concizia orală... toate acestea trebuie învăţate şi repetate. Pentru Bucureşti FM este deja o tradiţie să primească studenţii FJSC în programele de practică.”

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi-a propus încă de la înfiinţare să fie terenul de pregătire în domeniul Ştiinţe ale comunicării, menit să formeze profesionişti pentru industria marcom şi conceput să conlucreze cu organizaţiile media, cu agenţiile de publicitate şi relaţii publice, pentru a profesionaliza industriile creative şi a licenţia profesionişti în comunicare publică, în jurnalism şi publicitate.

Viziunea FJSC este orientată către profesionalizarea presei, independenţa editorială, responsabilitatea şi respectul faţă de interesul public. Etica profesională în comunicarea publică, în utilizarea noilor tehnologii, educaţia media şi combaterea dezinformării reprezintă principiile academice şi instrumentele formării profesionale prin care încurajăm o cultură politică a participării şi implicării democratice.
Misiunea instituţională a FJSC este una strategică de formare a unor jurnalişti şi comunicatori responsabili cu obiectivul major al protejării interesului public, al informării corecte a opiniei publice şi al promovării valorilor democraţiei contemporane.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici