Studiu Marea Britanie: Numărul tinerilor care se identifică acum ca fiind homosexuali sau bisexuali s-a dublat în ultimii ani

Mai mulţi tineri adulţi decât oricând în Marea Britanie se identifică acum ca fiind lesbiene, homosexuali sau bisexuali, arată noile cifre.

957 afișări
Imaginea articolului Studiu Marea Britanie: Numărul tinerilor care se identifică acum ca fiind homosexuali sau bisexuali s-a dublat în ultimii ani

Studiu Marea Britanie: Numărul tinerilor care se identifică acum ca fiind lesbiene, homosexuali sau bisexuali s-a dublat în ultimii ani

Proporţia tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani care se declară LGB aproape s-a dublat în patru ani, ajungând acum la aproape unul din 12. Aproximativ 8,0% din grupul de vârstă s-a identificat ca fiind LGB în 2020, în creştere de la 6,6% în 2019 şi un salt de la 4,1% în 2016, relatează Daily Mail.

Această creştere reflectă "o tendinţă de creştere pentru acest grup de vârstă începând cu 2014", potrivit Oficiului Naţional de Statistică din Marea Britanie(ONS).

Aproximativ una din 20 (5,3%) dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani s-a identificat ca fiind bisexuală în 2020, alături de 2,7% ca LGB, 1,3% ca altele şi 87,3% heterosexuale. Alţi 3,4% au declarat că nu ştiu sau au refuzat să răspundă.

Londra a avut cea mai mare proporţie de persoane care se identifică ca fiind LGB, în timp ce estul Angliei a avut cea mai mică proporţie.

Estimările au fost publicate de ONS folosind date din Annual Population Survey, care colectează informaţii privind identitatea sexuală de la populaţia cu vârsta de 16 ani şi peste în Marea Britanie.

Sondajul s-a axat exclusiv pe identitatea sexuală şi nu au fost colectate date pentru cei care se identifică ca transsexuali sau non-binari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici