Suceava: Cinci noi cazuri de gripă de tip AH1N1

Alte cinci noi cazuri de gripă cu virus AH1N1 au fost confirmate, sâmbătă, în judeţul Suceava, la trei elevi, unul din Suceava şi doi din Vatra Dornei, care au călătorit în Republica Moldova, precum şi la doi bărbaţi.

24 afișări
Imaginea articolului Suceava: Cinci noi cazuri de gripă de tip AH1N1

Suceava: Cinci noi cazuri de gripă de tip AH1N1 (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Marinela Grădinaru, Institutul Cantacuzino a confirmat, sâmbătă, prezenţa virusului AH1N1 în cazul a cinci probe din cele 12 trimise joi spre analiză.

Grădinaru a spus că un elev de la Seminarul Teologic Suceava, două eleve domiciliate în municipiul Vatra Dornei care au fost în Republica Moldova, un tânăr de 26 de ani întors din Italia şi un bărbat care a intrat în contact cu o persoană venită din Iaşi au fost confirmaţi cu gripă nouă în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino.

Ea a mai spus că în cursul zilei de vineri s-au recoltat alte zece probe din care trei postterapie cu Tamiflu, iar sâmbătă s-au recoltat încă trei probe care au fost trimise spre analiză la Bucureşti, rezultatele urmând să fie transmise în zilele următoare.

"În perioada următoare se va discuta posibilitatea de suspendare a cursurilor pentru o perioada de şapte zile la Seminarul Teologic Suceava la nivelul unei alte clase sau a întregii unităţi de învăţământ după ce în data de 5 noiembrie s-a decis suspendarea cursurilor clasei a XII-a unde învaţă elevul confirmat virusul AH1N1", a spus Grădinaru.

Directorul adjunct al DSP Suceava spus că Primăria Suceava a acordat sprijin pentru dezinfecţia unor unităţi de învăţământ punând la dispoziţie logistica necesară, iar DSP Suceava a asigurat substanţele dezinfectante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici