Suceava: Fabrică de cherestea a lui Hayssam distrusă într-un incendiu

Incendiul de la fabrica de cherestea din localitatea suceveană Moldoviţa care aparţinea sirianului Omar Hayssam şi care a fost lichidat după o intervenţie a pompierilor ce a durat aproximativ opt ore a provocat pagube de aproximativ 15 milioane de lei.

152 afișări
Imaginea articolului Suceava: Fabrică de cherestea a lui Hayssam distrusă într-un incendiu

Suceava: Fabrică de cherestea a lui Hayssam distrusă într-un incendiu puternic (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, pagubele provocate de incendiu se ridică la 15 milioane de lei, iar în incendiu au ars o hală gater, o hală semifabricate, clădirea centrală termică , aproximativ 110 metri cubi de cherestea şi 150 de metri cubi de semifabricate din lemn.

În urma intervenţiei pompierilor au fost salvate sediul administrativ şi atelierul mecanic, în valoare de 10 milioane de lei.

Incendiul extrem de puternic, care a izbucnit în jurul orei 01.30 la Best Wood SRL Moldoviţa, unitate de prelucrare a lemnului, a fost stins complet duminică dimineaţă, în jurul orei 9.00.

Conform şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, colonel Lucel Lulciuc, incendiul a izbucnit în urma unor lucrări de sudură, de dezmembrare a utilajelor de la subsolul halei de gatere, scânteile sărind în pulberea de lemn şi rumeguş uscat, care au ars mocnit mult timp, fără ca cineva să observe. Focul a cuprins toată suprafaţa subsolului, iar incendiul a fost sesizat când flăcările au urcat către parterul halei de gatere. Flăcările au fost văzute de o persoană care locuieşte în apropiere.

Incendiul a fost extrem de puternic, flăcările fiind de câţiva metri, iar ISU Suceava a mobilizat în zonă unsprezece autospeciale. Operaţiunea a fost dificilă pentru că în apropiere nu exista o sursă de apă, astfel că alimentarea s-a făcut în sistem de navetă.

Conform sursei citate, a existat pericolul ca focul să se extindă la depozitul de buşteni al Direcţiei Silvice Suceava, precum şi la o staţie de carburanţi şi la case, dar pentru că nu a bătut vântul flăcările nu s-au extins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici