Suceava: Obiecte de cult, cărţi religioase vechi şi ceasuri de perete furate, găsite la o percheziţie

Mai multe obiect de cult, cărţi religioase vechi şi ceasuri de perete, toate furate, au fost găsite, joi, în timpul unei percheziţii făcute de poliţişti la locuinţa unui bărbat din Câmpulung Moldovenesc.

275 afișări
Imaginea articolului Suceava: Obiecte de cult, cărţi religioase vechi şi ceasuri de perete furate, găsite la o percheziţie

Suceava: Obiecte de cult, cărţi religioase vechi şi ceasuri de perete furate, găsite la o percheziţie (Imagine: Diana Iurkiwicz/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Suceava, în baza unei autorizaţii, poliţişti ai Poliţiei municipale Câmpulung Moldovenesc au făcut, joi, o percheziţie la locuinţa unui bărbat în vârstă de 54 de ani, din localitate.

În timpul percheziţiei au fost găsite mai multe bunuri provenite dintr-un furt comis în locuinţa unui alt localnic, respectiv ceasuri de perete, obiecte de cult, cărţi religioase vechi, fiind recuperat 80 la sută din prejudiciul estimat la aproximativ 40.000 de lei.

Totodată, în urma percheziţiei, în locuinţa bărbatului s-au găsit mai multe cărţi vechi, editate în perioada 1750-1890, care au fost ridicate pentru a se stabilii dacă provin din comiterea altor infracţiuni sau dacă fac parte din patrimoniul cultural - naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici