Suciu: Tobă infirmă faptul că poliţiştii care au anchetat cazul Gigină sunt hărţuiţi de IGPR

Premierul Dacian Cioloş a discutat cu ministrul de Interne, Petre Tobă, despre raportul poliţiştilor de la Omoruri care s-au plâns că sunt hărţuiţi de IGPR pentru că au anchetat moartea lui Bogdan Gigină, iar ministrul "susţine şi a justificat" că nu este vorba de niciun abuz în serviciu.

597 afișări
Imaginea articolului Suciu: Tobă infirmă faptul că poliţiştii care au anchetat cazul Gigină sunt hărţuiţi de IGPR

Petre Toba (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Suciu a fost întrebat de jurnalişti, miercuri, la finalul şedinţei Guvernului, dacă premierul a citit raportul poliţiştilor de la Serviciul Omoruri care se plâng că sunt hărţuiţi de IGPR pentru că s-au ocupat de ancheta în cazul poliţistului Bogdan Cosmin Gigină, iar purtătorul de cuvânt al Executivului a răspuns afirmativ.

"Premierul a citit acest raport şi informarea de presă şi a avut o discuţie în acest sens cu ministrul Internelor pentru clarificarea situaţiei. Ministrul susţine şi a justificat acest lucru că nu se poate vorbi de un abuz în exercitarea funcţiei. Premierul urmăreşte cu atenţie şi îndeaproape întregul caz aşa încât suspiciunea aceasta să dispară", a spus Suciu.

El a adăugat că, dacă va fi nevoie, corpul de control al premierului se va ocupa de această problemă, dar că în prezent nu se impune controlul.

Poliţiştii de la serviciul Omoruri, care au investigat în dosarul Oprea moartea poliţistului Bogdan Gigină, acuză faptul că au primit nu mai puţin de trei controale după ce au finalizat ancheta, au declarat pentru HotNews.ro surse din poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici