Surse Reuters: echipele Storm Z, formate din beţivi, insubordonaţi şi din puşcăriaşi, sunt carne de tun în Ucraina

Recruţi beţivi, soldaţi insubordonaţi şi puşcăriaşi se numără printre sutele de soldaţi ruşi trimişi în cele mai periculoase zone ale liniei frontului din Ucraina, fiind desfăşuraţi în aşa-numitele echipe Storm Z.

864 afișări
Imaginea articolului Surse Reuters: echipele Storm Z, formate din beţivi, insubordonaţi şi din puşcăriaşi, sunt carne de tun în Ucraina

Surse Reuters: echipele Storm Z sunt carne de tun în Ucraina

Informaţiile au fost difuzate de 13 persoane familiarizate cu aceste batalioane, inclusiv cinci luptători, citate într-un articol lung postat de Reuters pe site-ul său.

Asemenea „batalioanelor punitive” create de Stalin pentru acei soldaţi care şi-au părăsit posturile în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldaţii care compun Furtuna Z sunt trataţi ca „simple bucăţi de carne de tun” de către Kremlin, potrivit unui luptător din unitatea armată rusă 40318 desfăşurată lângă Bahmut în mai şi iunie.

Soldatul a spus că a acordat îngrijiri medicale unui grup de şase sau şapte luptători Storm Z răniţi pe câmpul de luptă, neascultând ordinul unui comandant, care i-a trasat să îi abandoneze. Un episod care, potrivit luptătorului rus, vorbeşte despre tratamentul aplicat celor ce compun Furtuna Z, în comparaţie cu trupele obişnuite.

Echipele sunt utile Kremlinului deoarece pot fi desfăşurate ca „infanterie consumabilă”, potrivit Conflict Intelligence Team, o organizaţie independentă care urmăreşte mersul războiului.

Ministerul rus al Apărării nu a recunoscut niciodată crearea unităţilor Storm Z, un termen neoficial folosit de trupele ruse.

Ministrul rus al Apărării: nu vor mai fi mobilizări, soldaţii sunt suficienţi

Rusia nu recunoaşte nici că ar avea probleme cu efectivele aliniate pe front.

„Forţele armate ruse au suficient personal militar pentru a conduce operaţiunea militară specială în Ucraina şi, din acest motiv, Marele Stat Major nu are planuri de mobilizare ulterioară”.

Acest lucru a fost declarat de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţia de presă Ria Novosti.

Într-o videoconferinţă cu personalul de conducere al Forţelor Armate Ruse, Şoigu a lăudat apoi „poziţia patriotică puternică a cetăţenilor noştri, care se alătură activ în rândurile apărătorilor Patriei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici