Sute de câini care urmau să fie mâncaţi în China au fost salvaţi în ultimii doi ani

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificaţi pentru comerţul cu carne din China au fost salvaţi de o organizaţie caritabilă britanică în ultimii doi ani, relatează BBC.

562 afișări
Imaginea articolului Sute de câini care urmau să fie mâncaţi în China au fost salvaţi în ultimii doi ani

Sute de câini care urmau să fie mâncaţi în China au fost salvaţi în ultimii doi ani

Kerry Elliman conduce Candy's Hound Rescue, o organizaţie care lucrează cu adăposturi din China spre a salva câinii, trimiţându-i în Marea Britanie. Ea a mărturisit că mulţi căţei au fost bătuţi, înfometaţi sau înghesuiţi în cuşti mici.

La rândul său, potrivit sursei citate, organizaţia caritabilă Humane Society International, din Marea Britanie, a arătat că nu doar în China, ci şi în alte ţări din Asia majoritatea oamenilor nu consumă carne de câine, manifestându-se o reacţie tot mai fermă contra comerţului cu astfel de carne. Asta ţinând cont şi de idea de cruzime faţă de animale, dar şi de riscurile pentru sănătatea umană, cum ar fi răspândirea unor boli precum rabia.

Un grup din China numit Vshine, cu care Candy's Hound Rescue colaborează şi care face campanii în toată Asia pentru a pune capăt comerţului cu carne de câine şi pisică, a salvat în luna iunie a acestui an 19 câini de la un abator ilegal de la periferia oraşului Yulin, cu o săptămână înainte de festivalul anual al cărnii de câine din oraş. Un festival în cadrul căruia mii de câini (dar şi pisici) sunt ucişi şi mâncaţi.

Unul dintre câinii salvaţi de Candy's Hound Rescue se numeşte Tang Tang. A fost salvat de la un abator. A suferit lovituri repetate la cap şi are diabet netratat, ceea ce înseamnă că în curând va trebui să i se scoată un ochi, a arătat Kerry Elliman. Potrivit acesteia, o mulţime de câini destinaţi comerţului ilicit cu carne sunt "jupuiţi de vii sau fierţi de vii", în idea că va avea carnea un gust mai bun.

La rândul său, Wendy Higgins, de la Humane Society International, a declarat că există "o mişcare de protecţie a animalelor în creştere în China".

"Recent am sprijinit lansarea unei linii telefonice de informare în China pentru ca cetăţenii să raporteze activitatea ilegală de comercializare a cărnii de câine şi pisică, lucru care s-a dovedit a fi un succes în închiderea restaurantelor şi a abatoarelor care funcţionează în diferite locaţii din întreaga ţară", a spus Wendy Higgins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
câini,
china,
reacţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici