Sute de credincioşi au venit la Patriarhie de ziua Sfinţilor Constantin şi Elena

Sute de credincioşi au venit, miercuri, încă de la prima oră, la Catedrala Partriarhală din Bucureşti pentru a asista la slujba Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cu ocazia hramului bisericii.

69 afișări
Imaginea articolului Sute de credincioşi au venit la Patriarhie de ziua Sfinţilor Constantin şi Elena

Sute de credincioşi au venit la Patriarhie de ziua Sfinţilor Constantin şi Elena (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru ziua de miercuri au fost aduse racla cu moaştele sfinţilor Constantin şi Elena şi a cuviosului Dimitrie cel Nou de la biserica Sfântu Spiridon, fiind depuse în baldachinul special amenajat pe Dealul Mitropoliei.

Slujba este oficiată de către un sobor de preoţi şi diaconi, în funte cu preasfinţitul Calinic, episcopulul Argeşului şi Muscelului, preasfinţitul Vicenţiu Ploieşteanul şi preasfinţitul Ciprian, ambii episcopi vicari patriarhali.

Fragmente din moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au fost aduse la Catedrala Patriarhală în 21 mai 2002, la sărbătoare de hram a bisericii. Ele au fost oferite în dar, pentru sărbătoarea hramului, de către arhiepiscopul Mănăstirii Kykos, insula Cipru, a declarat, pentru MEDIAFAX, părintele Antim.

Din 2002, în fiecare an de hramul bisericii sute de credincioşi sosesc la Patriarhie pentru a săruta moaştele Sfinţilor Împăraţi Costantin şi Elena, a mai spus părintele Antim.

Moaştele sfinţilor vor fi duse, miercuri, după ora 17.30, în procesiune şi reaşezate în paraclisul patriarhal Sfântul Spiridon Nou, unde vor rămâne până la încheierea lucrărilor de consolidare, renovare şi restaurare de la Catedrala Patriarhală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici