Sute de persoane drogate au fost prinse la volan în 2019, majoritatea în Bucureşti

Peste 720 de şoferi au fost prinşi în trafic, după ce au consumat droguri, în 2019, cei mai mulţi dintre aceştia, respectiv 238, fiind depistaţi în Bucureşti, arată Poliţia Română, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX.

648 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane drogate au fost prinse la volan în 2019, majoritatea în Bucureşti

Sute de persoane drogate au fost prinse la volan în 2019, majoritatea în Bucureşti

De asemenea, pe parcursului anului 2019, la nivel naţional, s-au produs două accidente rutiere grave, având ca şi cauză principală de producere, conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive, în urma cărora o persoană a decedat şi două au fost rănite grav, arată sinteza Poliţiei.

În prezent, structurile de poliţie rutieră utilizează la nivel naţional 118 dispozitive pentru depistarea substanţelor psihoactive.

La nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române se întreprind demersurile pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru implementarea unui proiect care are ca scop îmbunătăţirea dotării poliţiei rutiere cu autospeciale prevăzute cu sistem de monitorizare audio-video, cinemometre laser, precum şi cu 44 de dispozitive de depistare a substanţelor psihoactive.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici