Sute de TIR-uri, blocate în vămile Borş şi Nădlac

Câteva sute de TIR-uri aşteaptă, luni, în punctul de trecere a frontierei Borş, să le fie verificate actele şi să îşi poată continua drumul, şoferii fiind nervoşi pentru că trebuie să stea la coadă câteva ore, şirul de maşini întinzându-se pe o distanţă de câţiva kilometri.

56 afișări
Imaginea articolului Sute de TIR-uri, blocate în vămile Borş şi Nădlac

Câteva sute de TIR-uri, blocate în Vama Borş (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Sectorului Borş al Poliţiei de Frontieră, Nicolae Iancu, a declarat  că aglomeraţia s-a creat în condiţiile în care sâmbătă în Ungaria a fost sărbătorită Ziua Naţională, iar duminică nu s-a a lucrat pe martea maghiară a frontierei.

Potrivit sursei citate, partea ungară a lucrat sâmbătă în regim redus, deoarece a sărbătorit Ziua Naţională, iar duminică nu lucrează pentru că în ziua respectivă circulaţia TIR-urilor este interzisă pe teritoriul Ungariei.

Nicolae Iancu a afirmat că şoferilor de TIR li s-a spus că ar fi blocată şi vama Nădlac, motiv pentru care au mers cu toţii spre Borş.

La coadă se află câteva sute de TIR-uri pe două coloane şi lucrează zece echipaje de Poliţie de Frontieră, poliţiştii români de frontieră estimând că situaţia va intra în normal în jurul orei 14.00.

Potrivit acestuia, şoferii sunt nemulţumiţi şi claxonează insistent, supăraţi că trebuie să aştepte atât de mult timp pentru a li se verifica documentele şi a-şi putea continua drumul.

Şi la Vama Nădlac câteva sute de TIR-uri aşteptau, luni dimineaţă, să iasă din ţară, coada întinzându-se pe o distanţă de aproximativ zece kilometri.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, numărul mare de camioane adunate la frontieră are drept cauză interdicţia pentru şoferii de automarfare de a intra pe teritorul Ungariei la sfârşit de săptămână şi în zilele de sărbători legale.

TIR-urile staţionează înainte de intrarea în oraşul Nădlac, ocupând o bandă de circulaţie a DN 7, coada întinzându-se pe aproximativ zece kilometri spre municipiul Arad. Pe acest tronson, echipaje mobile ale grănicerilor acţionează pentru fluidizarea traficului şi evitarea unor eventuale conflicte între şoferi, întrucât unii dintre aceştia ies din rând perntru a ajunge în faţă.

"Am îndrumat transportatorii către vama Vărşand, dar aceştia refuză să plece, spunând că fac un ocol prea mare", a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Arad, Ioan Mareş.

Grănicerii spun că până în cursul serii traficul la frontieră va reveni la valori normale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici