Tabără: Cultivatorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi în cel mult o lună

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, vineri seară, la Arad, că în cel mult o lună vor fi acordate despăgubiri cultivatorilor de castraveţi din România care au suferit pierderi în urma cazurilor de îmbolnăvire cu E.coli semnalate în mai multe ţări europene.

157 afișări
Imaginea articolului Tabără: Cultivatorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi în cel mult o lună

Tabără: Cultivatorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi în cel mult o lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valeriu Tabără a spus că nu crede că există vreo cauză între infectările cu E.coli şi legumele sau fructele de pe piaţă, afirmând că bacteria ar proveni din sectorul sanitar-veterinar din Germania.

"Eu nu cred că există cauză în legume şi fructe privind infectarea cu E.coli, ci în cu totul altă parte, dar agricultorii plătesc pentru că sunt mai vulnerabili. Cauza este undeva în zona sanitar-veterinară, în Germania, unde trebuia să se limiteze, dar acolo nu a existat operativitate", a spus ministrul.

El a afirmat că a făcut un apel la consumatorii români "să înţeleagă că ce se produce în România este curat, igienic şi de foarte bună calitate".

"Consumul, relaţionarea cu producătorul înseamnă stabilitate a preţului şi a producţiei în viitor", a explixcat el.

Întrebat de jurnalişti în cât timp vor fi despăgubiţi producătorii de castraveţi pentru pagubele suferite, Tabără a spus că în cel mult o lună şi că în fiecare zi este în contact cu reprezentanţii Comisiei Europene privind parcurgerea etapelor necesare.

El a amintit că pagubele producătorilor români de castraveţi se ridică la aproximativ nouă milioane de euro, dar a spus că nu vor exista bani suficienţi pentru despăgubirea lor.

Producătorii de castraveţi din România vor fi despăgubiţi cu până la 247.200 euro, la pierderi estimate la nouă milioane de euro până la 1 august, declara, luni, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici