Tabăra de la Năvodari va fi redeschisă la 1 august

Directorul taberei de copii de la Năvodari a fost demis, personalul auxiliar va fi înlocuit, iar complexul a intrat deja în renovare, urmând să fie redeschis la 1 august, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.

1 afișare
Imaginea articolului Tabăra de la Năvodari va fi redeschisă la 1 august

Hossu: Tabăra de la Năvodari va fi redeschisă la 1 august

Hossu, care este membru în consiliul de administraţie al "Sind România" - administratorul taberei de copii de la Năvodari - a precizat că sindicatele au alocat deja 700.000 lei pentru lucrări de igienizare în complexul de la Năvodari.

Potrivit liderului sindical, lucrările de igienizare vor fi finalizate până la sfârşitul acestei luni, tabăra urmând să fie redeschisă la 1 august.

Hossu a precizat că directorul taberei de la Năvodari, Dan Nicolae Rahău, a fost suspendat din funcţie, Consiliul de Administraţie al "Sind România" intenţionând să înlocuiască şi personalul auxiliar al complexului - suspectat că ar fi îmbolnăvit copiii.

Un număr de 89 de persoane (dintre care 51 copii sub 14 ani) provenind din tabăra de la Năvodari au fost internate, săptămâna trecută, în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Primele rezultate ale analizelor probelor recoltate de la bolnavii de toxiinfecţie alimentară din tabăra Năvodari au relevat că boala a fost produsă de salmonella, alimentul incriminat fiind carnea de pui din care a fost gătită mâncarea servită la masa de prânz şi la cea de seară în ziua de 7 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici