Tănase: Voi lua o decizie în privinţa lui Lukacsi. Protestele din 14 noiembrie trebuiau difuzate live

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, pentru MEDIAFAX, că va lua o decizie în privinţa directorului Ştirilor TVR, Claudiu Lukacsi, precizând că este nemulţumit de modul în care au fost reflectate protestele din 14 noiembrie, care în opinia sa ar fi trebuit difuzate live.

982 afișări
Imaginea articolului Tănase: Voi lua o decizie în privinţa lui Lukacsi. Protestele din 14 noiembrie trebuiau difuzate live

Claudiu Lukacsi (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), au solicitat public, marţi, demiterea lui Claudiu Lukacsi din funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri, din cauză că "televiziunea publică a fost singura televiziune care nu a prezentat manifestaţiile publice de vineri, 14 noiembrie".

Potrivit lui Muraru, Carp şi Surugiu, care sunt membri în CA, din partea PNL, PDL, respectiv Administraţia Prezidenţială, astfel nu a fost respectat interesul public în prezentarea evenimentelor din perioada campaniei electorale.

În acest sens, Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, joi, pentru agenţia MEDIAFAX că el a acţionat înaintea lui Muraru, Carp şi Surugiu şi i-a cerut lui Claudiu Lukacsi "o notă explicativă" încă de luni.

"El s-a dus în concediu medical. Pe durata concediului medical nu poţi să aplici nicio sancţiune, nicio mutare, nimic. Îl aşteptăm să se întoarcă din concediu şi mi-a trimis nota explicativă. Am citit-o, am văzut despre ce e vorba. Îl aşteptăm să se întoarcă şi să vedem ce se va întâmpla. Nu vreau să mă antepronunţ sau să spun de acum ce am de gând să fac (...) E în concediu medical, îi doresc însănătoşire grabnică. Nu avem voie să acţionăm şi nici nu e corect", a spus Stelian Tănase.

Tănase a mai spus că, din informaţiile sale, Lukacsi şi-a luat concediu medical timp de o săptămână. "Nu la mine a venit cererea de concediu. Pot să o cer, dar nu vreau să fac pe poliţistul. E o situaţie jenantă, eu nu sunt poliţist", a spus Tănase.

El a precizat că va lua o decizie în cazul lui Lukacsi, după ce acesta va fi discutat în Comitetul Director şi în Consiliul de Administraţie al TVR.

"Am să iau o decizie", a spus Stelian Tănase, precizând însă că trebuie să respecte nişte regulamente din TVR, "care sunt foarte în dezavantajul conducerii".

"Dar totuşi sunt nişte posibilităţi. O să le explorăm. O să vedem. În orice caz, am fost foarte nemulţumit de situaţia care s-a produs în seara aia (pe 14 noiembrie, n.r.)", a spus Tănase.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, s-a întâmplat "un fapt grav". "Părerea mea, e un fapt grav, dar ce urmează mai departe nu pot să mă pronunţ, avem un Comitet Director, avem un Consiliu de Administraţie. Nu m-am afiliat cu colegii mei (Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, n.r.), pe care i-am susţinut şi sunt de acord cu gestul lor, pentru că eu trebuie să arbitrez Consiliul de Administraţie, dar lucrul care s-a întâmplat în acea seară (14 noiembrie, n.r.) nu are nicio justificare", a spus Stelian Tănase.

El a precizat că TVR a difuzat informaţii despre protestele din 14 noiembrie doar în jurnalul din acea zi, de la ora 22.00.

"A difuzat la 22.00. A dat mai târziu, dar putea să se dea şi la 20.00. Existau toate condiţiile întrunite ca acele informaţii de la Cluj, de la Timişoara să fie date în jurnalul de la ora 20.00. Nu există şi nu am găsit până acum un motiv real - pentru că am stat de vorbă cu oamenii din redacţie - un motiv real pentru care să nu se fi dat. Şi am fost foarte frustrat că nu mi se pare în regulă să pierd competiţia cu alte televiziuni. Eu vreau să fiu primul la ştire, să dau primul, să dau mai amplu, mai bine, nu să lipsesc de pe piaţă", a spus Stelian Tănase.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, TVR ar fi trebuit să transmită în direct respectivele proteste, Stelian Tănase a răspuns: "Absolut. Da".

Mai multe proteste au avut loc vineri, 14 noiembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, în care manifestanţii au solicitat, printre altele, fluidizarea procesului de vot în diaspora.

Până în momentul difuzării acestei ştiri, Claudiu Lukacsi nu a răspuns la întrebările adresate de agenţia MEDIAFAX, prin intermediul Departamentului de Comunicare al TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici