Tăriceanu îl acuză pe Iancu că a minţit cu privire la contractul Sterling Resources

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe deputatul Iulian Iancu că a ştiut situaţia reală a contractului de exploatare cu Sterling Resources şi a făcut declaraţii mincinoase, calomnioase, speculative şi nedovedite pentru a-i prejudicia imaginea publică şi reputaţia.

23 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu îl acuză pe Iancu că a minţit cu privire la contractul Sterling Resources

Tăriceanu îl acuză pe Iancu că a minţit cu privire la contractul Sterling Resources

Călin Popescu Tăriceanu îi cere deputatului PSD Iulian Iancu daune morale de 100.000 de lei pentru că i-ar fi prejudiciat reputaţia şi imaginea publică, "scop ce nu se subscrie în niciun fel interesului public". Potrivit acţiunii depuse la Judecătoria Sectorului 4. Iancu a făcut numeroase declaraţii legate de Hotărârea de Guvern 1446/2008 privind aprobarea Actului adiţional numărul 11 la Contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Sterling Resources Ltd.

"Vinovăţia, reaua-credinţă a pârâtului Iancu Iulian este cu atât mai evidentă cu cât acesta a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi Resurselor între 2000 şi 2004 şi preşedinte al Comisiei parlamentare pentru industrii şi servicii între 2006 şi 2008, avea cunoştinţă în mod nemijlocit despre situaţia de fapt şi cadrul legal la care făcea referire", se arată în plângere.

Fostul premier mai susţine că, în emisiunea "Sinteza zilei", difuzată de Antena 3, în 5 februarie, chiar Iancu a descris motivul real al modificării aprobate prin Hotărârea de Guvern 1466/2008, şi anume modificarea Legii petrolului, cu prevederile căreia trebuia pus în acord respectivul contract.

"În acelaşi context, pârâtul (Iulian Iancu-n.r.) se miră de ce abia în 2008 se pune în acord contractul în cauză cu o lege din 2004, ignorând faptul că între 2002 şi 2006 contractul fusese suspendat şi că negocierile şi formalităţile pentru modificarea contractului au fost reluate imediat după încetarea suspendării, la iniţiativa investitorului străin, în ianuarie 2007", mai spune Tăriceanu.

Tăriceanu îl mai acuză pe Iancu că avea reprezentarea faptului că acuzaţiile sale sunt neadevărate şi cu toate acestea le-a făcut publice, "într-o adevărată campanie mediatică, la televiziune, la radio, pe internet".

"Aceste afirmaţii, bazate pe neadevăruri, pe speculaţii şi pe prezentarea parţială sau inexactă a unor fapte, au urmărit să creeze percepţia că, prin adoptarea Hotărârii de Guvern 1446/2008, aş fi urmărit, împreună cu alte persoane, să-l favorizez pe omul de afaceri Dinu Patriciu, creând în acelaşi timp, o situaţie dezavantajoasă statului român", se mai arată în documentele depuse la instanţă.

În plângere se face referire şi la declaraţiile deputatului PSD din emisiunea "Realitatea te priveşte", de la Realitatea TV, din seara zilei de 4 februarie, în care Iancu se referă la HG amintită, ca fiind o faptă de natură penală, o infracţiune: "În primul rând, mi-a plăcut asocierea din emisiunea dumneavoastră, dintre infracţionalitatea care vizează securitatea fizică a persoanei şi infracţionalitatea care vizează securitatea energetică a României".

În aceeaşi emisiune, "alte speculaţii ale pârâtului au în vedere alăturarea numelui meu de cel al lui Dinu Patriciu, apoi alăturarea numelui lui Dorin Marian, şeful Cancelariei Primului-ministru, care avea ca atribuţiune de serviciu semnarea HG în cauză".

De asemenea, într-o altă emisiune, interactivă, cu cititorii site-ului Hotnews, din 7 februarie, Iulian Iancu ar fi făcut din nou referire la aspecte penale, care vor conduce la "ridicarea imunităţii" lui Călin Popescu Tăriceanu, fiind un lucru "inevitabil".

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici