Te-ai duce să munceşti în China, Taiwan sau Brazilia? Topul ţărilor care fac cele mai multe angajări!

Deşi încă resimte efectele crizei economice, piaţa globală a muncii începe să dea semne de revenire, managerii companiilor îndrăznind să facă estimări pozitive pentru următoarele trei luni în ceea ce priveşte angajările. Nu în toate regiunile, însă. Potrivit celui mai recent studiu Manpower privind intenţia de angajare, cele mai multe planuri de a recruta forţa de muncă le au angajatorii din China, Taiwan, Brazilia şi India. Din nefericire pentru români, angajatorii din ţările europene sunt încă sceptici la acest capitol, în coada clasamentului mondial, cu previziunile cele mai proaste în ceea ce priveşte recrutările, aflându-se trei ţări europene, respectiv Grecia, Italia şi Republica Cehă.

84 afișări
Imaginea articolului Te-ai duce să munceşti în China, Taiwan sau Brazilia? Topul ţărilor care fac cele mai multe angajări!

Te-ai duce să munceşti în China, Taiwan sau Brazilia? Topul ţărilor care fac cele mai multe angajări! (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Studiul Manpower indică faptul că în ţările din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) angajatorii sunt încă sceptici în ceea ce priveşte angajările, managerii din 11 ţări din cele 18 analizate estimând scăderi ale ritmului de recrutare a forţei de muncă spre sfârşitul anului, faţă de lunile anterioare.

Comparativ cu anul trecut, însă, managerii sunt mai optimişti, în 15 ţări raportându-se planuri active de angajare.
Dintre ţările europene, cele mai multe angajări se vor face în Elveţia, Norvegia şi Polonia, cele trei state raportand cea mai optimistă previziune în ceea ce priveşte recrutările de când studiul a început să se realizeze pe teritoriul acestora, în 2005. Pe locul imediat următor se regăseşte Germania.
Citeşte mai multe despre ţările care fac cele mai multe angajări pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici