Te îmbolnăveşti de COVID mai uşor acasă, decât pe stradă. Carmen iţi povesteşte cum şi-a infectat cei doi copii

  • Epidemiologii sud-coreeni îşi spun că te îmblnăveşti mai uşor în casă decât afară, din cauza membrilor familiei
  • Carmen Ghercă şi soţul ei şi-au infectat cei doi copii, după ce ea şi soţul ei s-au îmbolnăvit la serviciu
  • Epidemiologii spun că există soluţii să ne protejăm, dacă unul dintre membrii familiei este infectat
5831 afișări
Imaginea articolului Te îmbolnăveşti de COVID mai uşor acasă, decât pe stradă. Carmen iţi povesteşte cum şi-a infectat cei doi copii

Te îmbolnăveşti de COVID mai uşor acasă, decât pe stradă. Carmen iţi povesteşte cum şi-a infectat cei doi copii

Dacă nu locuieşti singur ai mai multe şanse să te imbolnăveşti acasă, decât pe stradă. Epidemiologii sud coreeni au făcut un studiu pe 5.706 pacienţi infectaţi cu COVID, dar şi pe 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceştia. Doar 2 din 100 de persoane s-au infectat în afara casei, în timp ce unul din 10 a luat COVID de la cineva din familie.

Carmen Ghercă este din Iaşi şi este mama a doi copii de 16 şi 24 de ani. Ea şi soţul ei s-au îmbolnăvit la serviciu, iar la scurt timp s-au infectat şi copiii. Şi-au dat seama că ceva nu e în regulă când au făcut febră şi i-a durut gâtul. 
 
„Cred că este mult mai uşor ca infecţia să se producă în familie, deoarce aici nu purtăm mască, nu suntem atât de atenţi cum suntem atât de atenţi ca în alte medii străine”, a spus Carmen Ghercă. 

Specialiştii spun că există totuşi o soluţie, chiar dacă stăm cu mai multe persoane în aceeaşi casă.
 
„Dacă (cineva n.red.) e confirmat pozitiv, categoric sunt măsuri care trebuie luate: izolarea acestuia într-o cameră, utilizarea unui grup sanitar...dacă nu se poate separat, atunci a unui grup sanitar unde pot fi decontaminate suprafeţele după utilizare. Bucătăria să nu fie utilizată în comun. Sunt 14 zile în care aceste reguli trebuie respectate”, a explicat epidemiologul Doina Azoicăi. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici