Temperaturi în creştere începând din acest weekend. Cum va fi vremea la munte şi la mare

Vremea în weekend va fi în general călduroasă, cu maxime cuprinse între 26 şi 34 de grade Celsius, spun meteorologii. Cei care îşi petrec weekend-ul la mare vor avea parte de o vreme frumoasă, în schimb la munte vor fi şi nori.

298 afișări
Imaginea articolului Temperaturi în creştere începând din acest weekend. Cum va fi vremea la munte şi la mare

Temperaturi în creştere începând din acest weekend. Cum va fi vremea la munte şi la mare

Meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, sâmbătă, vremea va fi călduroasă în zonele de câmpie şi normală termic în restul teritoriului.

„Să nu uităm că suntem în ultima decadă a lunii iulie, când de regulă se întregistrează temperaturi ridicate. Sâmbătă, temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 33 de grade, iar pe fondul cerului variabil, vor apărea şi înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, cel mai probabil la deal şi la munte, dar pe suprafeţe mai mici şi în zonele mai joase de relief. Vom avea ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului”, spune reprezentantul ANM.

Duminică, temperaturile vor fi şi mai ridicate faţă de ziua de sâmbătă. „Vorbim în general de temperaturi maxime între 28 şi 34 de grade Celsius. Încă nu avem caniculă, care presupune temperaturi peste 35 de grade Celsius. Totuşi, chiar şi la 33-34 de grade vorbim de un disconfort termic care se accentuează în special în zonele de câmpie, deci acolo unde sunt temperaturile maxime cele mai mari ale zilei”, precizează meteorologul de serviciu.

Înnorări vor apărea tot în zonele montane şi submontane, dar doar la nivel local, fiind posibil ca în restul ţării să nu se înregistreze ploi.

„Turiştii pot profita de orele dimineţii şi chiar din apropierea prânzului când încă nu sunt nori sau nu sunt nori în dezvoltare. Trebuie puţină atenţie după orele 14:00-15:00, când aceste dezvoltări devin mai evidente, pot fi averse, descărcări electrice şi alte fenomene, inclusiv în zona Carpaţilor Meridionali şi a Văii Prahovei, atât sâmbătă, cât şi duminică”, menţionează meteorologul de serviciu.

„La mare, vremea este deja frumoasă şi se menţine aşa în ambele zile, chiar şi pe parcursul zilei de luni, pentru cei care rămân mai mult timp acolo, temperaturi în creştere, ne referim la cele din aer, vom ajunge la 30-31 de grade Celsius, iar apa mării deja are o temperatură în creştere faţă de zilele trecute, ea fiind în jur de 23 de grade Celsius”, informează reprezentantul ANM.

Începutul săptămânii viitoare vine cu temperaturi de asemenea ridicate, luni înregistrându-se local şi temperaturi caniculare.

De marţi, în schimb, temperaturile vor reveni la normal.„Începutul săptămânii viitoare seamănă cu ziua de duminică, vor fi zone chiar şi cu un grad, două în creştere la temperatura maximă de duminică, deci vor fi local în Câmpia Română şi temperaturi de 35-36 de grade Celsius, însă atât, este vorba de o singură zi, pentru că de marţi, după datele actuale asistăm la scăderea temperaturilor şi revenirea lor la normal pe fondul unor înnorări destul de extinse şi unor ploi destul de numeroase la nivelul ţării”, a conchis meteorologul de serviciu.

Taguri:
temperaturi,
mare,
munte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici