Teodor Mărieş, liderul Asociaţiei 21 Decembrie, în greva foamei

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a intrat, marţi, în greva foamei, locul ales pentru protest fiind intrarea în Palatul Cotroceni, sediul Administraţiei Prezidenţiale, el cerându-i preşedintelui sprijin pentru desecretizarea tuturor dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei din 1990.

297 afișări
Imaginea articolului Teodor Mărieş, liderul Asociaţiei 21 Decembrie, în greva foamei

Teodor Mărieş, liderul Asociaţiei 21 Decembrie (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Am intrat astăzi în greva foamei, la 20 de ani după ce am terminat un protest similar, pe vremea aceea făcut în închisoare, unde am ajuns după ce am fost ridicat de pe stradă, din Piaţa Universităţii, în zilele Mineriadei. Se împlinesc exact 20 de ani de-atunci, şi motivul pentru care protestez astăzi este că încă nu se cunoaşte adevărul acelor zile", a declarat Mărieş agenţiei MEDIAFAX.

Mărieş solicită preşedintelui României sprijin pentru desecretizarea tuturor documentelor care conţin informaţii despre Revoluţia din 1989 şi Mineriada din 1990. În plus, după ce - susţine el - asociaţia pe care o reprezintă a câştigat un proces la CEDO, magistraţii de la Strasbourg cerând statului să-i pună la dispoziţie respectivele dosare, Mărieş solicită medierea şefului statului în conflictul dintre Asociaţie şi Executiv şi Consiliul Superior al Magistraturii, care nu respectă dispoziţia Curţii Europene.

A treia solicitare a lui Mărieş este aceea de "conservare" a lucrărilor realizate deja în dosarul Revoluţiei.

"Am anunţat instituţiile statului de protestul meu", a declarat Mărieş, care a prezentat în acest sens o dovadă a înştiinţării Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, purtând numărul 6.726 din 3 august 2009, document prin care Mărieş comunica intenţia de a protesta în acest mod. El a mai susţinut că a înştiinţat şi Jandarmeria, şi Primăria Municipiului Bucureşti despre protestul său din faţa Palatului Cotroceni.

Protestul lui Mărieş a început marţi, la ora 11.00, locul ales de acesta fiind intrarea principală a Palatului Cotroceni, situată în Bulevardul Gheorghe Marinescu din Capitală.

La ora 11.00, el a fost legitimat de jandarmi.

Mărieş nu are autorizaţie pentru protest, deoarece Primăria Municipiului Bucureşti nu i-a permis să protesteze în locaţia respectivă. Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie spune însă că nu are nevoie de autorizaţie şi că a informat atât PMB, cât şi jandarmii în legătură cu protestul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici