Teodorovici, verificările ANAF: Ne vom uita la felul în care profitul se transferă

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, duminică seara, că vor continuat verificările Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pe marile companii şi cele mijlocii, iar principalul obiectiv îl reprezintă transferul profitului.

429 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, verificările ANAF: Ne vom uita la felul în care profitul se transferă

Teodorovici, verificările ANAF: Ne vom uita la felul în care profitul se transferă

„Verificările (ANAF - n.red.) vor continua în special pe companiile mari şi mijlocii. Ne vom uita, cu precădere, la felul în care profitul se transferă în afara ţării”, a afirmat, duminică seara, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Transferul profiturilor, inclusiv şi preţurile de transfer, după cum reiese din declaraţia ministrului Finanţelor, va fi analizat, pentru că pot ascunde „foarte multe situaţii incorecte” faţă de România.

„În loc să cumperi din România anumite produse pe care România le are, le produce, le cumperi, şi mai scump, din afară. Nu, neapărat, că nu te taxez eu ca stat, dar tu poate-mi distrugi mie, în România, pe cel care face acel produs. Adică-mi distrugi şi oferta, pentru că-mi dispare cererea în piaţă”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a mai susţinut că aceasta este o politică dirijată.

„Nu trebuie să ne ferim, să o ascundem. Pe o parte, la nivel european, marile companii sunt cele care prin guvernele lor, miniştrii lor de finanţe spun trebuie să respectăm regulile, dar în ţările cu sucursale impun anumite practici incorecte”, a adăugat Teodorovici.

La finalul anului trecut, ANAF a declanşat două operaţiuni de verificare a marilor companii şi în portul Constanţa, Iceberg şi Tomis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici