În vacanţă, doar după test. Tot mai mulţi români au ales să se testeze la privat pentru COVID-19, înainte de a pleca în concediu

  • Numărul testărilor cerute la privat a crescut în preajma sărbătorilor
  • În staţiunile noastre montane, gradul de ocupare este de 80%
  • Doar 2.000 de turişti au fost interesaţi de plecările peste graniţă
794 afișări
Imaginea articolului În vacanţă, doar după test. Tot mai mulţi români au ales să se testeze la privat pentru COVID-19, înainte de a pleca în concediu

Cei care vor vacanţă în străinătate trebuie să se testeze. În centrele de testare coordonate de medicul Mihail Pautov s-au făcut peste 200 de teste pe zi în preajma Crăciunului, iar programările din preajma Revelionului depăşesc cu mult aceasta cifră.

„Mai mulţi oameni s-au testat la cerere. În mare parte, oameni care au vacanţe în străinătate şi li se cere un test PCR. Au fost şi oameni care au călătorit în ţară, dar pentru siguranţă s-au testat. Chiar şi testarea unui grup de persoane care se duc în vacanţă nu te asigură 100% că nu o să scape o persoană care este în perioada de incubaţie şi care îi poate infecta pe ceilalţi”, spune medicul Mihail Pautov, coordonator Complet Medical.

Alex este antreprenor. Are un coffee shop şi criza din HoReCa l-a făcut să stea cu sufletul la gură tot anul. Acum tot ce îşi doreşte este un bine meritat concediu.

„Am fost să îmi fac un test PCR pentru a afla că nu am coronavirus, sper. Aş vrea să plec pentru două săptămâni în Zanzibar. M-am testat de câteva ori, cred că peste 5 teste, întotdeauna la privat. La stat nici nu ştiu care sunt variantele. Cred că e foarte important să facă privaţii anumite segmente pentru că mai iau de pe umerii spitalelor cu mulţi pacienţi”, crede el.

Alex a ales una dintre cele mai căutate destinaţii străine, asta pentru că nu au mai rămas multe variante, după cum spune şi preşedintele Asociaţiei Agenţiilor de Turism, Dumitru Luca. În ţară, gradul de ocupare în staţiunile montane este de 80%. Doar 2.000 de turişti au fost, însă, interesaţi de plecările peste graniţă.

„Au fost foarte cerute locaţiile de self service, locaţii mici, închiriate de familii, de prieteni pentru a se gospodări singuri. City break-urile acelea consacrate în marile capitale europene au dispărut cu totul în acest sezon. Vorbim de destinaţii turistice cum ar fi Zanzibar, Maldive. Mai sunt câteva zboruri pe Egipt în perioada sărbătorilor”, explică Dumitru Luca, preşedinte ANAT.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici