Ţi-ai trimite copilul la şcoală sâmbăta pentru sport, muzică sau desen? Oraşul din România unde varianta ar putea fi luată în calcul

  • Ore precum muzica, desenul sau sportul ar putea fi făcute, la Iaşi, sâmbăta ca o măsură de protecţie pentru elevi
  • Sâmbăta e ziua de stat cu familia, nu de trimis copilul la şcoală, spun părinţii care îşi amintesc de pe vremea comunismului cum mergeau 6 zile din 7 la ore
  • Iar profesorii sunt şi ei sceptici şi spun că nu ar avea cum să predea toate orele la toate clasele, într-o singură zi
476 afișări
Imaginea articolului Ţi-ai trimite copilul la şcoală sâmbăta pentru sport, muzică sau desen? Oraşul din România unde varianta ar putea fi luată în calcul

Mediafax FOTO

În loc să îţi petreci timpul cu toată familia, sâmbăta, s-ar putea să trebuiască să îţi duci copiii la şcoală. Autorităţile din Iaşi iau în calcul şi varianta în care, orele de muzică, desen şi sport să aibă loc sâmbăta. Amintirile din timpul şcolii, de când învăţau şase zile pe săptămână, dar şi faptul că i-ar expune pe cei mici şi mai mult, îi fac pe părinţi să refuze această soluţie, dacă ar fi să fie pusă în practică. Iar Antoaneta Luchian, profesoară de muzică îţi explică de ce ar fi imposibil pentru un profesor ca ea să îşi predea disciplina la sfârşit de săptămână.

„Am mai luat în calcul şi varianta ca anumite discipline ca sport, desen sau de la şcoala vocaţională Octav Băncilă să se poată întâmpla şi sâmbăta”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Alexandrina este părinte şi îşi aminteşte de orele de curs din copilărie: „Am învăţat sâmbăta până în clasa a patra, că după a venit Revoluţia. Nu cred că mi-aş trimite copilul sâmbăta la şcoală. Mai bine, de preferat, să facă orele acestea de educaţie fizică, desen muzică şi ce mai au ei pe acolo, tot în cursul săptămânii.”

Monica se întreabă: „Care ar fi diferenţa? Oricum vor merge de luni până vineri, fac mai puţine ore şi merg şi sâmbăta, va fi un motiv în plus să intre în contact cu alţii, nu, dacă o luăm aşa.”

„Un profesor de educaţie muzicală are 18-20 de ore pe săptămână, uneori în locaţii diferite. Am colegi care predau în 5 locaţii diferite, în 5 corpuri de şcolil, în şcoli diferite şi nu este fizic posibil să fii prezent sâmbăta în 5 locuri deodată. Apoi, dacă iarăşi, nu ştiu cum aş putea preda eu toate orele de muzică în acea zi”, spune Antoaneta Luchian, profesor de educaţie muzicală.

„Cred că că ar fi ciudat şi pentru profesori şi pentru elevi să meargă sâmbăta la şcoală, pentru că sâmbăta de obicei e dedicată activităţilor private, pasiunilor. Într-adevăr, sâmbăta e o zi bună pentru atelierele de desen şi pentru alte activităţi creative, dar totuşi orele de desen fac parte din curricula, din învăţământ, din planul nostru şi ar trebui totuşi să fie făcute în timpul săptămânii, ca şi celelalte ore, chiar dacă e mai relaxant sau e perceput mai lejer”, consideră Oana Toderică, profesor de arte plastice.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici