Tîlvăr: Pensiile militare nu sunt şi nu pot fi considerate pensii speciale

Pensiile militare nu sunt şi nu pot fi considerate pensii speciale, afirmă miinistrul Apărării, Angel Tîlvăr: „Îi rog pe cei care fac presiuni să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii asupra retenţiei personalului militar aflat spre finalul carierei”.

1544 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr: Pensiile militare nu sunt şi nu pot fi considerate pensii speciale

Tîlvăr: Pensiile militare nu sunt şi nu pot fi considerate pensii speciale

„În ceea ce priveşte pensiile militare, repet şi cu această ocazie, acestea nu sunt şi nu pot fi considerate pensii speciale. Îi rog pe cei care fac presiuni pentru tăierea drepturilor pensionarilor militari să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii asupra retenţiei personalului militar aflat spre finalul carierei, oameni foarte bine pregătiţi şi aflaţi în funcţii la vârful ierarhiei, precum şi asupra proiectelor de viitor ale tinerilor care şi-ar dori o carieră militară", a declarat ministrul Angel Tîlvăr, la Constanţa, într-o vizită de lucru la unităţile Forţelor Navale aflate în garnizoană.

El a subliniat importanţa asigurării unor condiţii de viaţă şi de pregătire la standarde cât mai înalte personalului armatei.

„Alocarea unui buget de 2% din PIB în ultimii şase ani, ridicat la 2,5% din acest an, a permis derularea unor programe de înzestrare care asigură capabilităţi solide de apărare pentru România. Dar, indiferent cât de performante ar fi avioanele de luptă, maşinile blindate, rachetele, corvetele sau fregatele noastre, ele au nevoie de oameni pregătiţi şi motivaţi în contextul creşterii nivelului de expertiză cerut în prezent de domeniul apărării. Şi vă asigur că avem permanent în vedere găsirea celor mai bune soluţii pentru a vă asigura dumneavoastră, celor care serviţi ţara în cadrul Armatei României, condiţiile decente de muncă şi viaţă pe care le meritaţi”, a adăugat ministrul Tîlvăr.

Tîlvăr s-a întâlnit şi cu studenţii şi profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” şi a vizitat infrastructura de învăţământ - laboratoarele şi simulatoarele folosite pentru pregătirea studenţilor. Ministrul apărării naţionale a avut o întrevedere, la sediul Brigăzii Radio Electronică şi Observare, cu echipa de conducere a unităţii, în cadrul căreia i-au fost prezentate misiunile şi obiectivele militarilor din subordine, precum şi a celor din cadrul Centrului de Operaţii SCOMAR. De asemenea, programul vizitei a inclus şi Centrul de Scafandri, unde s-a întâlnit cu militarii şi i-a fost prezentat laboratorul hiperbar, una dintre cele mai moderne instalaţii de acest tip pe plan mondial.

La final, ministrul apărării naţionale s-a deplasat în Portul Militar Constanţa, unde s-a întâlnit cu echipa de conducere a Comandamentului Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” şi a vizitat o serie de nave militare - fregata "Regina Maria", puitorul de mine şi plase "Viceamiral Constantin Bălescu" (274) şi Nava Şcoală "Mircea".

El a subliniat în mod deosebit importanţa participării Fregatei "Regele Ferdinand" la operaţia EUNAVFOR MED „IRINI" din Marea Mediterană şi la multiplele misiuni de neutralizare a minelor marine care sunt identificate în Marea Neagră, în apele din jurisdicţia României.

„Ştiu că, de la începerea războiului din Ucraina aţi executat cinci intervenţii, cu un grad deosebit de risc, pentru neutralizarea minelor marine din zona noastră de responsabilitate, iar în total au fost confirmate şi distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 53 de Ucraina”, a spus ministrul apărării naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici