Timiş: Şapte persoane reţinute în urma percheziţilor vizând o grupare specializată în fraude bancare

Şapte persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor desfăşurate în judeţul Timiş, vizând o grupare specializată în fraude bancare, care ar fi obţinut credite folosind documente falsificate, fiul de poliţist suspectat în acest caz fiind cercetat în libertate.

109 afișări
Imaginea articolului Timiş: Şapte persoane reţinute în urma percheziţilor vizând o grupare specializată în fraude bancare

Timiş: Şapte persoane reţinute în urma percheziţilor vizând o grupare specializată în fraude bancare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unei comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia Judeţeană Timiş, şapte persoane au fost reţinute, în noaptea de joi spre vineri, fiind suspectate de înşelăciune cu credite bancare.

Fiul de 17 ani al unui agent de la Poliţia Rutieră din Timişoara nu se află printre persoanele reţinute, acesta fiind cercetat în stare de libertate, arată sursa citată.

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, în judeţul Timiş, la membrii unei grupări specializate în fraude bancare, care ar fi obţinut credite folosind documente falsificate, printre suspecţi aflându-se angajaţi ai unor bănci, fiul de 17 ani al unui poliţist, precum şi o juristă.

Potrivit unui comunicat transmis, joi dimineaţă, de Poliţia Română, poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timiş şi poliţişti de frontieră, împreună cu procurori DIICOT, au descins la 31 de locuinţe din judeţul Timiş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave.

Conform sursei citate, în cursul anului 2013, poliţiştii BCCO Timişoara, sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara, au făcut cercetări privind o grupare infracţională specializată în înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave.

Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi obţinut mai multe credite bancare folosind documente falsificate, infracţiunile fiind comise în perioada 2010-2013.

Prejudiciul creat de membrii grupării se ridică la aproximativ 400.000 de lei.

Un rol în coordonarea activităţilor infracţionale a grupării îl avea o femeie de 41 de ani, care s-ar fi ocupat de racolarea persoanelor dornice să obţină cu uşurinţă un câştig ilicit. După obţinerea documentelor de identitate ale "săgeţilor", aceasta apela la alte trei persoane, care deţineau tehnica necesară falsificării întregii documentaţii necesare pentru obţinerea creditelor.

Printre suspecţi se numără şi angajaţi ai unităţilor bancare, mai spuneau reprezentanţii IGPR.

De asemenea, potrivit unor surse judiciare, printre suspecţi se află şi fiul de 17 ani al unui agent de la Poliţia Rutieră, care se ocupa de falsificarea unor documente, precum şi o juristă care ajuta la întocmirea documentelor necesare obţinerii de credite bancare.

În urma percheziţiilor au fost puse în executare 37 de mandate de aducere, persoanele fiind audiate la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici