Timiş: Traficul de călători prin Vama Cenad aproape s-a dublat, în ultimele 24 de ore

Numărul persoanelor care au tranzitat, în ultimele 24 de ore, Vama Cenad din judeţul Timiş, la graniţa cu Ungaria, este aproape dublu faţă de o zi obişnuită, întrucât românii veniţi în ţară pentru a petrece Paştele au început să plece spre Spania, Italia, Germania sau Franţa.

707 afișări
Imaginea articolului Timiş: Traficul de călători prin Vama Cenad aproape s-a dublat, în ultimele 24 de ore

Timiş: Traficul de călători prin Vama Cenad aproape s-a dublat, în ultimele 24 de ore (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ciprian Gaic, a declarat, marţi, că, faţă de sfârşitul săptămânii trecute, când prin Vama Cenad au trecut mai mulţi călători pe sensul de intrare în ţară, traficul s-a inversat.

"În ultimele 24 de ore, a crescut traficul pe sensul de ieşire din ţară, la Vama Cenad. De luni până marţi, pe sensul de ieşire au fost înregistrate 2.900 de persoane şi 900 de autovehicule, iar pe sensul de intrare în ţară - aproape 500 de persoane cu 204 autovehicule. Spre comparaţie, săptămâna trecută, în 24 de ore, au intrat în ţară 3.300 de persoane şi au ieşit din ţară 1.700 de persoane. Practic, acum traficul s-a inversat. Faţă de o zi obişnuită, numărul călătorilor aproape s-a dublat", a spus Gaic.

Conform acestuia, la Vama Cenad nu au fost suplimentate echipele de control, însă timpii de aşteptare sunt de doar câteva minute.

Cele mai multe persoane care trec graniţa pe la Cenad sunt români din Banat sau din sudul ţării care lucrează în Franţa, Italia, Germania sau Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici