Tineri prinşi la furat de cupru din combinatul siderurgic Galaţi. Metalul e considerat „noul petrol”

  • Patru bărbaţi au fost prinşi în flgrant în timp ce furau cupru din combinatul siderurgic din Galaţi.
  • Ulterior, la locuinţele acestora şi ale unor complici au fost organizate percheziţii domiciliare.
  • Prejudiciul este de aproximativ 300.000 de euro.
373 afișări
Imaginea articolului Tineri prinşi la furat de cupru din combinatul siderurgic Galaţi. Metalul e considerat „noul petrol”

Tineri prinşi la furat de cupru din combinatul siderurgic Galaţi. Metalul e considerat „noul petrol”

Potrivit IPJ Galaţi, poliţiştii din Galaţi au făcut vineri 14 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Acţiunea a avut loc după ce, în cursul nopţii dintre joi şi vineri, Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Galaţi, cu sprijinul de specialitate al Biroului Operaţiuni Speciale, au organizat un flagrant, surprinzând patru bărbaţi care sustrăgeau componente din cupru de pe platforma combinatului siderurgic.

Poliţiştii au stabilit că în perioada decembrie 2020 – mai 2021, opt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, ar fi sustras de pe platforma siderurgică componente din metale feroase şi neferoase, scule electrice, valuri de cabluri electrice şi alte bunuri, făcând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de euro.

Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi indisponibilizate bunuri în valoare de circa 100.000 de lei, precum şi sumele de 6.000 de euro şi 80.000 de lei.

Cele opt persoane suspecte de comiterea acestor fapte au fost duse la sediul poliţiei pentru audieri.

Lumea riscă „să rămână fără cupru” pe fondul creşterii deficitelor de ofertă şi cerere, potrivit Bank of America, iar preţurile ar putea atinge 20.000 de dolari pe tonă până în 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici