Toate construcţiile ilegale de pe plaja din Mamaia vor fi demolate

Toate construcţiile ilegale de pe plaja din staţiunea Mamaia vor fi demolate în următoarele săptămâni, iar în locul lor vor apărea beach-baruri, grupuri sanitare şi construcţii pentru serviciul de salvamar.

207 afișări
Imaginea articolului Toate construcţiile ilegale de pe plaja din Mamaia vor fi demolate

Toate construcţiile ilegale de pe plaja din Mamaia vor fi demolate (Imagine: Mediafax Foto)

Primarul Radu Mazăre a declarat, joi, că Planul Urbanistic Zonal pentru plaja din staţiunea Mamaia a fost aprobat de către consilierii municipali, în cadrul unei şedinţe extraordinare, fiind stabilite astfel tipurile de construcţii acceptate în acest sezon estival în apropierea mării.

"Având în vedere promisiunea directorului Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral că nu vor mai exista alte construcţii decât beach-barurile aprobate, nu vor mai fi discoteci, restaurante pe plajă, Consiliul Local Municipal a votat unanimatate PUZ-ul propus de către DADL. De asemenea, consilierii au decis mutarea beach-barurilor la mijlocul plajei şi nu la faleză, pentru că ele deservesc turiştii care fac plajă şi nu pe cei care se plimbă seara şi doresc să meargă în restaurante", a declarat Radu Mazăre la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Local.

Primarul consideră că operatorilor de plajă care încalcă prevederile PUZ-ului ar trebui să li se rezilieze contractele de concesionare.

Radu Mazăre susţine că beach-barurile nu ar trebui să se transforme în discoteci deşi nu are nimic împotriva muzicii după ora 1.00, atât timp cât nu deranjează turiştii.

"Sunt de acord cu muzica peste ora 1.00, în aer lbier, în anumite zone, acolo unde nu deranjează hotelurile din împrejurimi. Dar nu sunt de acord ca beach barurile să fie transformate în discotecă peste noapte. Nu am văzut aşa nicăieri, nici măcăr la brazilieni", a spus primarul municipiului Constanţa.

La rândul său, directorul DADL, Gheorghe Babu, a declarat, joi, după aprobarea PUZ-ului pentru plaja din staţiunea Mamaia, că săptămâna viitoare îi va anunţa pe toţi operatorii de plajă ce au voie să construiască şi ce nu.

"Pe plaja din Mamaia vom avea 26 de beach-baruri. Operatorii vor mai avea voie să amenajeze grupuri sanitare, duşuri, dotări pentru agrement şi salvamar, terenuri de sport, posturi de prim ajutor. Săptămâna viitoare voi chema toţi operatorii de plajă, fiecare va lua la cunoştiinţă ce poate construi pe sectorul lui de plajă, şi cu siguranţă va respecta ceea ce este aprobat", a declarat Gheorghe Babu.

El a mai afirmat că toate construcţiile ilegale de pe plajă trebuie demolate în cel mai scurt timp posibil, iar dacă operatorii nu vor face acest lucru, atunci DADL va interveni şi le va pune la pământ.

"Voi nominaliza construcţiile care nu sunt prevăzute în PUZ şi operatorii au 5 zile pentru demolare, în caz contrar DADL le va dărâma pe cheltuiala operatorilor. Sunt peste 10 construcţii în această situaţie", a explicat Gheorghe Babu.

El a mai precizat că echipe comune, formate din reprezentanţi ai DADL, ai Gărzii de Mediu şi Primăriei Constanţa vor monitoriza constant plajele pentru ca operatorii să respecte autorizaţiile de construcţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici