Toate drumurile din Harghita sunt acoperite cu zăpadă, iar în zonă ninge viscolit

Toate drumurile naţionale din judeţul Harghita sunt acoperite cu zăpadă, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate, duminică, în special în pasuri şi în trecători, iar vântul s-a intensificat, viscolind ninsorile care cad de două zile în judeţ.

50 afișări
Imaginea articolului Toate drumurile din Harghita sunt acoperite cu zăpadă, iar în zonă ninge viscolit

Toate drumurile din Harghita sunt acoperite cu zăpadă, iar în zonă ninge viscolit (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Ninge viscolit în toate localităţile judeţului. Vântul suflă în medie cu 30 de kilometri pe oră, intensificându-se până la 50 de kilometri pe oră la rafală", a declarat, duminică, meteorologul Kollo Eniko de la Staţia Meteo din Miercurea Ciuc.

Cel mai mare stat de zăpadă s-a depus în Pasul Bucin, grosimea acestuia depăşind o jumătate de metru, în vreme ce la Izvorul Mureş acesta măsoară 17 centimetri, iar la Topliţa şi la Tuşnad opt centimetri.

Toate drumurile naţionale din judeţ sunt acoperite de zăpadă, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă, cu dificultate în pasuri şi trecători.

"Ninge viscolit în Pasul Bucin, pe DN 13 B, pe vârful Creanga pe DN 15, pe DN 13 A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc şi pe DN 12 A, Miercurea Ciuc - Comăneşti, stratul depus pe carosabil măsurând doi-patru centimetri de zăpadă frământată tratată cu antiderapant. Ninge slab şi pe DN 12 C, în zona Lacu Roşu", a afirmat şeful secţiei Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu.

În pofida condiţiilor atmosferice, niciun drum naţional din Harghita nu este blocat din cauza căderilor masive de zăpadă.

Drumarii acţionează continuu pe arterele naţionale cu 45 de utilaje de deszăpezire cu lamă şi au împrăştiat, în ultimele două zile, 610 tone de material antiderapant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici