European Best Destinations, top al Comisiei Europene. Sibiul este pe lista destinaţiilor de neratat în 2021

  • Sibiul a fost inclus în topul destinaţiilor de neratat în 2021 datorită faptului că a fost Capitală Culturală Europeană în 2007.
  • Comisia Europeană a realizat acest top pe baza votului turiştilor din 190 de ţări.
2671 afișări
Imaginea articolului European Best Destinations, top al Comisiei Europene. Sibiul este pe lista destinaţiilor de neratat în 2021

Sibiul, destinaţie de neratat în 2021, potrivit unui top al Comisiei Europene

„Sibiul a fost inclus în topul destinaţiilor europene de neratat pentru anul 2021, conform European Best Destinations. Capitala Europeană a Culturii (2007) a fost inclusă în clasament în urma votului publicului din peste 190 de ţări”, scriu, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Comisiei Europene.

Cei de la Comisia Europeană amintesc şi de Summitul informat din 2019, de Ziua Europei.

„În data de 9 mai 2019, cu ocazia Zilei Europei, în cadrul summitului informal de la Sibiu, şefii de stat sau de guvern au adoptat Declaraţia de la Sibiu ca semn al unităţii şi încrederii lor în viitorul UE”, arată CE.

Spectacolele grandioase, programele culturale şi un număr impresionant de turişti au scos oraşul din amorţeala epocii comuniste, odată cu programul Sibiu-Capitală Culturală Europeană. Tot ce s-a clădit în oraş, din acel moment, s-a făcut pe acest fundament, al unei capitale a culturii, iar Sibiul a rămas recunoscut pentru turismul cultural.

Sibiul este şi oraşul premierelor culturale, vizitate indiferent de anotimp: primul spital, primul teatru, primul muzeu, primul pod de fontă, prima fabrică de bere, prima grădină zoologică sau primul spa din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici