Toţi cei 11 elevi britanici au plecat din Iaşi, cu curse speciale spre Londra

Cei 11 elevi britanici şi doi profesori care îi însoţeau au plecat, sâmbătă după-amiază, din Iaşi, ei fiind transportaţi la aeroport, de unde s-au îmbarcat într-o cursă specială cu destinaţia Londra, după ce, cu o zi înainte, colegii lor infectaţi cu gripă AH1N1 au plecat cu un alt avion special.

17 afișări
Imaginea articolului Toţi cei 11 elevi britanici au plecat din Iaşi, cu curse speciale spre Londra

Toţi cei 11 elevi britanici au plecat din Iaşi, cu curse speciale spre Londra (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

La începutul acestei săptămâni, cei 11 elevi britanici au fost izolaţi în căminul Grupului Şcolar "Ioan Holban" din Iaşi, după ce opt colegi de-ai lor s-au îmbolnăvit de gripă AH1N1 şi au fost internaţi în spital.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), în jurul orei 14.00, toţi elevii britanici care mai rămăseseră la noi au părăsit căminul. Au fost transportaţi la aeroportul din Iaşi cu un microbuz, după care au plecat cu un avion special către Londra", a declarat, pentru MEDIAFAX, Vasile Guzganu, directorul Grupului Şcolar "Ioan Holban" din Iaşi.

Guzganu a precizat că starea elevilor britanici la plecarea din Iaşi era foarte bună şi că nu au existat niciun fel de probleme în ceea ce priveşte deplasarea către aeroportul din Iaşi.

"Au fost ajutaţi în permanenţă de oficialii Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti. Aseară (vineri seară - n.r.), ambasadorul britanic Robert Barnett a fost la cămin pentru a pune la punct ultimele detalii legate de deplasarea către Londra", a afirmat Guzganu.

El a mai spus că este pentru al treisprezecelea an consecutiv când elevii britanici vin la Iaşi pentru a participa la diverse activităţi alături de elevii ieşeni.

"S-a dovedit că a fost cu ghinion cea de-a treisprezecea vizită a englezilor la Iaşi. Copiii britanici au plecat cu lacrimi în ochi, pentru că planurile lor au fost năruite şi au fost nevoiţi să stea atâtea zile izolaţi", a declarat Guzganu.

Vineri după-amiază, cei opt elevi britanici infectaţi cu virusul gripal AH1N1 au fost externaţi din Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, aceştia fiind transportaţi, împreună cu unul dintre profesori, cu o cursă specială către Londra.

"Plecarea lor s-a făcut în deplină siguranţă. Au plecat cu măşti la ei, n-a existat niciun pericol, pentru că s-au luat măsuri epidemiologice atât pe drumul dintre spital şi aeroport, dar mai ales în aeroport", a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, Vasile Cepoi.

Cei 19 elevi britanici, însoţiţi de trei profesori, au venit, în 23 iunie, la Iaşi, pentru a participa la un proiect social. Iniţial, doi dintre elevii britanici s-au simţit rău, fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, rezultatul analizelor confirmând faptul că au gripă AH1N1. Ulterior, alţi şase elevi din acelaşi grup au ajuns la spitalul din Iaşi, şi în cazul lor fiind confirmată infecţia cu virusul gripal AH1N1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici